Doorzoek volledige site
24 oktober 2018

Ook in schoolgebouwen moet de akoestiek goed zijn

Illustratie | © Renobo
Illustratie | © Renobo
Illustratie | © Renobo
Illustratie | © Renobo
Illustratie | © Renobo
Illustratie | © Renobo

Leslokalen bestaan niet uit akoestiekvriendelijke materialen. Ze bestaan hoofdzakelijk uit harde materialen: beton, stenen vloeren, meubilair met harde oppervlakten, borden, ramen etc. Hierdoor ontstaat een vervelende nagalm die storend geluid veroorzaakt en de spraakverstaanbaarheid drastisch verminderd. Stemproblemen, concentratieproblemen en vermoeidheid zijn symptomen van een slechte akoestiek in een leslokaal.

Moeilijk concentreren

Als de akoestiek niet goed is in een ruimte zal men problemen hebben om zich goed te kunnen concentreren. En dit heeft weer invloed op de prestaties van de docenten en leerlingen. Volgens een recent onderzoek van de WHO (World Health Organization) is lawaai bijzonder slecht voor de gezondheid.

Constant blootgesteld worden aan lawaai leidt tot o.a. chronische stress en te hoge bloeddruk. Het is dus van groot belang te zorgen voor een aangename akoestiek in elke ruimte waar gewerkt moet worden.

 

Akoestische prikborden

In schoolgebouwen wordt vaak gebruik gemaakt van prikborden. Deze hangen zowel in de klaslokalen als in de refters en gangen. Deze prikborden hebben helaas geen akoestische werking.

Daarom heeft Renobo een stijlvol akoestisch prikbord ontwikkeld. Hiermee zorgt u voor de gewenste prikborden én een betere akoestiek. De prikborden worden op maat gemaakt en zijn te verkrijgen in 13 verschillende kleuren. 

 

Andere akoestiekoplossingen

Uiteraard heeft Renobo andere stijlvolle akoestiekoplossingen die perfect passen bij in een schoolgebouw. Van bijzonder strakke plafondeilanden tot een naadloos akoestisch plafond. Met deze producten kunt u op een zeer creatieve manier de akoestiek optimaliseren, zodat de docent rustig kan lesgeven en leerling goed kan werken.

GERELATEERDE DOSSIERS