Doorzoek volledige site
24 oktober 2018

Finstral investeert in houtverwerking

Illustratie | © Finstral
Illustratie | © Finstral

Met de ingebruikname van de nieuwe productielijn in Oppeano bij Verona, spitst Finstral zich toe op de houtbewerking en brengt een innovatief ramenprogramma op de markt, bestaande uit hout-aluminium en hout-kunststof. Het motto van het bedrijf 'Altijd alles uit één hand' wordt zo consequent verdergezet.

Finstral breidt zijn productassortiment verder uit en biedt zijn klanten eens te meer de mogelijkheid om hun ramen naar wens samen te stellen. "Wij zetten hout in, daar waar het zinvol is, namelijk aan de woonzijde van het raam. Op die manier combineren we het beste van alle materialen: de warmte van hout aan de binnenzijde met de isolerende voordelen van kunststof in de kern en bestendig aluminium of kunststof aan de buitenzijde. Een technologisch perfect product met als extra voordeel dat de klant bij ons alles uit één hand krijgt“, verklaart Luis Oberrauch, vicepresident van Finstral.

 

Echt hout aan de binnenzijde van het raam, kunststof in de kern.

De afgelopen drie jaar heeft Finstral meer dan 30 miljoen euro geïnvesteerd in de modernisering van de verschillende productielocaties in binnen-en buitenland. De uitbreiding van het productassortiment was dan ook een logisch gevolg. Hiervoor werden nog eens 4 miljoen euro geïnvesteerd. Het bijzondere aan het nieuwe houtprogramma: van de ruwe planken tot de afgewerkte kaders worden alle stappen van het productieproces – schaven, afwerken, maken van de profielen, lakken en monteren - rechtstreeks bij Finstral doorlopen.

"De basis van dit nieuwe product is echt hout. De klant kan kiezen uit veel verschillende, hoogwaardige oppervlakken met een basis van eik of spar in 13 kleurvarianten“, aldus Florian Oberrauch, hoofd van de productielocaties en de logistiek bij Finstral.

De producten uit het nieuwe houtassortiment van Finstral gaan van ramen en deuren tot hefschuifdeuren en raamwanden. Dit gamma is ontworpen voor zowel nieuwbouw als renovatie, alsook voor snelle raamvervangingen (montage op bestaande kaders).

De productie is inmiddels van start gegaan; in een eerste fase bestaat de productiecapaciteit uit 500 ramen per week.

GERELATEERDE DOSSIERS