Doorzoek volledige site
25 oktober 2018 | NIELS ROUVROIS

Interieur 2018: intsite.be blikt terug op succesvolle lezing rond het ‘nieuwe werken’

V.l.n.r.: Rik Neven (intsite.be), Serge Haelterman en Bart Canini (Creneau International), Frederik Vaes (UAU Collectiv)
Massimo Pignanelli en Frederik Vaes (UAU Collectiv)
't Scheep Hasselt
Siska Dhondt (Intra Interieur)
Ook de allerkleinsten toonden interesse in het 'nieuwe werken'.

Van donderdag 18 oktober tot en met maandag 22 oktober vond in Kortrijk Xpo de Interieurbiënnale plaats. Ook intsite.be trok naar Kortrijk voor een voorstelling van de website (lancering op 19 november) en een lezing rond het ‘nieuwe werken’. Aan de hand van drie heldere casestudy’s van Intra Interieur, UAU Collectiv en Creneau International werd de invloed van het ‘nieuwe werken’ op kantoorinrichting toegelicht en geïllustreerd.

Met de lancering op 19 november in het vooruitzicht was Interieur 2018 de uitgelezen plek om intsite.be visueel kenbaar te maken. De blauwe stippen - het herkenningsteken van intsite.be - vlogen in het rond en de geïnteresseerden konden ook genieten van een korte presentatie van de nieuwe interieur- en designwebsite.

Aansluitend op de voorstelling werden de aanwezigen ondergedompeld in het ‘nieuwe werken’ en hoe die manier van werken invloed heeft op de kantoorinrichting. Daarvoor deed intsite.be beroep op Intra Interieur uit Melle en de Hasseltse bureaus UAU Collectiv en Creneau International, die ieder een interessante casestudy naar voren brachten.


Intra Interieur

Intra Interieur specialiseert zich sinds enkele jaren in kantoorinrichting en richtte daarom Het Kantoor van Morgen op. Het Kantoor van Morgen staat voor efficiënte en flexibele kantoren waar het aangenaam leven en werken is. Zowel voor werken als leven steunt Intra Interieur op een aantal pijlers die in de praktijk worden toegepast aan de hand van zes werkwoorden: ontvangen, pauzeren, vergaderen, werken, concentreren en ondersteunen. Aan ieder aspect wordt binnen het ontwerp de nodige aandacht besteed.

Op interieur 2018 stelde Intra Interieur het project Teamleader voor: meer info.


UAU Collectiv

UAU Collectiv is een collectief van architecten, interieurarchitecten, landschapsarchitecten en “in de toekomst nog veel meer”. Het Hasseltse bureau mixt meerdere disciplines en werkt steevast vanuit de gedachte van toegevoegde waarde. Niet de vraag op zich staat centraal, maar wel de toegevoegde waarde voor mens en omgeving. UAU Collectiv werkt momenteel hard aan de inrichting van hun nieuw kantoor in het hart van Hasselt, waar het ‘nieuwe werken’ doorgedreven zal worden toegepast (later meer info hierover op intsite.be).

Op Interieur 2018 stelde UAU Collectiv het project ’t Scheep (i.s.m. Jaspers-Eyers Architecten en Michel Jansen) voor: meer info.


Creneau International

Creneau International, met kantoren in Hasselt en Dubai, is gekend voor het ontwikkelen van totaalprojecten. Het bureau focust hoofdzakelijk op de horeca- en retailsector, maar lonkt ook meer en meer naar kantoorinrichting. “Niet alleen het kantoor moet ontworpen worden, maar ook de manier waarop er gewerkt wordt”, is de filosofie. Wat is de context? Wat zijn de waardes, het doel, het DNA van het bedrijf? Wie zijn de stakeholders? Wat is de interne modus operandi? …

Op Interieur 2018 stelde Creneau International het project ING Amstelveen voor: meer info.