Doorzoek volledige site
30 oktober 2018

Hoe aluminium ramen en deuren reinigen?

Illustratie | © Reynaers Aluminium
Illustratie | © Reynaers Aluminium
Illustratie | © Reynaers Aluminium

Aluminium is een zeer onderhoudsvriendelijk product en vragen weinig onderhoud. Profielen van Reynaers Aluminium dienen nooit vernist of geschilderd te worden. Het volstaat om aluminium profielen een aantal keer per jaar te reinigen zodat ze in topconditie blijven.

Aluminium raamprofielen kunnen schoongemaakt worden met een niet agressief, PH-neutraal product. In een landelijke omgeving en op gevels die vaak met regen in contact komen, volstaat het om de aluminium raamprofielen twee keer per jaar te reinigen. Ramen die niet met regen in contact komen of geplaatst worden in een eerder agressieve omgeving: stedelijk gebied, kustgebied of in de buurt van een spoorweg, maak je best minstens 4 keer per jaar schoon.

Gebruik voor het reinigen van je aluminium ramen lauw water met REYNAERS CLEAN & CARE WAX. Een extra jaarlijkse behandeling is aangewezen om verwering door UV-straling tegen te gaan. Het risico op verkleuring is het grootst op zuidgerichte ramen en deuren. Aluminium schrijnwerk geef je met de REYNAERS RENEWER een opknapbeurt. Ook slecht onderhouden aluminium ramen geef je met dit product een tweede leven.

 

Hoe onderhoud je toebehoren en beweegbare onderdelen?

Het is aangewezen om ook de toebehoren en onderdelen jaarlijks te inspecteren en te onderhouden.

- Controleer de drainagegaten en maak de openingen vrij voor een goede waterafvoer.

- Smeer scharnier- en sluitpunten van ramen en deuren, borsteldichtingen en rails van schuiframen met REYNAERS LUBRICANT.

 

Zeker niet doen bij het reinigen van je aluminium ramen en deuren.

Gebruik nooit oplosmiddelen zoals benzine of aceton voor het schoonmaken van je aluminium ramen en deuren. Ook zuren (bijvoorbeeld azijn) of alkalische producten (zoals ammoniak of soda) zijn uit den boze.

Zorg ervoor dat je je ramen nooit behandelt in de felle zon of bij extreem warme temperaturen.

 

Waar je reinigingsproducten kopen?

Ga langs bij de Reynaers vakman in je buurt en koop de Reynaers Maintenance box of de afzonderlijke producten voor het optimale onderhoud van je aluminium ramen en deuren.

GERELATEERDE DOSSIERS