Doorzoek volledige site
07 november 2018

Marmoleum erkend als uitzonderlijk ecologisch product voor gezonde gebouwen

Illustratie | © Forbo Flooring

Tijdens het Green Building Awards Gala op 4 oktober 2018, georganiseerd door de PLGBC (de Poolse vereniging voor ecologisch bouwen), ontving Forbo voor zijn Marmoleum-portfolio de prijs voor ‘Green product of the Year 2018’. De award bekroont moderne oplossingen voor ecologisch verantwoord bouwen.

Uit het rapport van de jury: “De jury heeft besloten om Marmoleum, een natuurlijke en ecologische vloerbekleding van Forbo Flooring, te bekronen. Dit product bestaat tot 97 % uit natuurlijke grondstoffen, waarvan 70 % hernieuwbaar zijn en bijna de helft gerecycleerd."

"Lijnzaadolie van vlas, vezels van jutestelen, hars van dennen en vele andere natuurlijke grondstoffen maken van dit product niet enkel esthetisch een voltreffer, maar ook en vooral uniek op het vlak van ecologie.”

De uitreiking van deze prestigieuze prijs, waar vele fabrikanten naar meedingen, zet het belang van ecologische producten in de schijnwerpers. Bovendien stimuleert de PLGBC via die weg de samenwerking tussen de spelers in de bouwsector.

Forbo Flooring Systems is trots dat het een bijdrage levert aan gezonde, ecologische oplossingen in de bouwsector.

GERELATEERDE DOSSIERS