Doorzoek volledige site
08 november 2018 | NIELS ROUVROIS

Meubelbeurs maakt winnaars Balthazars bekend

Illustratie | Meubelbeurs
Reset van Magnitude Illustratie | Meubelbeurs
Glide van Kluskens Illustratie | Meubelbeurs
Lucie van Moome Illustratie | Meubelbeurs
Resleep van Velda Illustratie | Meubelbeurs

Van zondag 4 tot en met woensdag 7 november kon je in Brussels Expo terecht voor de jaarlijkse Meubelbeurs. Traditioneel werden ook de winnaars van de Balthazars bekendgemaakt. Juryleden Leen Creve, Marie-Anne Desiere, Siegrid Demyttenaere, Colette Demil, Frances van der Steen en Chris De Roock. kozen winnaars in de categorieën Best of Belgium, Innovation, Best International en Love at First Sight.

Best of Belgium: Reset van Magnitude (design: Alain Berteau)

In de categorie Best Of Belgium ging Reset van Magnitude met de oppergaai aan de haal. Motivering jury: "Het design van Alain Berteau is een hybride 24/7 designconcept dat anticipeert op de open binnenhuisarchitectuur en nieuwe wooncultuur. Het bed wordt een micro-wereld in de ruimte om te slapen en te leven."
 

Best International: Glide van Kluskens (design: Tiel)

Glide van Kluskes, ontworpen door het Zuid-Koreaanse designbureau Tiel, trok aan het langste eind in de categorie Best International. Motivering jury: "Het tafelblad is aan de onderkant V-vormig geprofileerd, wat heeft geleid naar een inventief re-design van de schragen. De tafel kan eigentijds lang zijn, de breedte is teruggebracht naar ouderwets knus."


Love at First Sight: Lucie van Moome (design: Tessa Lauwaert)

De categorie Love at First Sight werd gewonnen door designster Tessa Lauwaert en haar creatie Lucie voor Moome. Motivering jury: "Lucie is een aantrekkelijke, vrouwelijke designbank met bijzondere details zoals de eigenwijze pootjes en de bijzonder gestoffeerde ronding erboven. Strak en rank van buiten, zacht en nonchalant van binnen."


Innovation: Resleep van Velda

De innovatie-award was voor Resleep van Velda. Motivering jury: "Een revolutionair en marktrijp cradle-to-cradle boxspring-concept. Alles staat in het teken van recycling. Er komt geen PU-schuim en geen lijm aan te pas, zelfs niet bij de pocketveren."

GERELATEERDE DOSSIERS