Doorzoek volledige site
08 augustus 2011

Deelnemende projecten voor openhuizenweekend Mijn Huis Mijn Architect bekend

Op zaterdag 24 en zondag 25 september maakt het openhuizenweekend Mijn Huis Mijn Architect zich alweer op voor een twaalfde editie. Tijdens dat weekend kunnen toekomstige bouwers en verbouwers woningen bezoeken in Vlaanderen en Brussel en dit in het bijzijn en onder begeleiding van de architect. Architectura.be treedt ook dit jaar als mediapartner op en zal uitvoerig aandacht aan dit evenement besteden.
Op zaterdag 24 en zondag 25 september maakt het openhuizenweekend Mijn Huis Mijn Architect zich alweer op voor een twaalfde editie. Tijdens dat weekend kunnen toekomstige bouwers en verbouwers woningen bezoeken in Vlaanderen en Brussel en dit in het bijzijn en onder begeleiding van de architect. Architectura.be treedt ook dit jaar als mediapartner op en zal uitvoerig aandacht aan dit evenement besteden.Één van de projecten die je vorig jaar kon bezoeken: een woning in Leefdaal ontworpen door Blanco Architecten


Mijn Huis Mijn Architect is een initiatief van de Vlaamse Raad van de Orde van Architecten en heeft tot doel het brede publiek in contact te brengen met de mogelijkheden van een vakbekwaam en onafhankelijk architect. Tijdens het weekend van 24 en 25 september zetten de deelnemende architecten en hun bouwheren de deuren open van hun meest recente realisaties en dit van 14.00 tot 18.00.

Na een selectieprocedure door een onafhankelijke jury werden uiteindelijk 135 projecten weerhouden, waarvan 44 budgetvriendelijke realisaties, 40 energielage woonsten en 24 renovatieprojecten. Bestaande realisaties gaan bekijken is de beste manier om ideeën op te doen en de juiste keuze te maken in een (ver)bouwproject. Over heel Vlaanderen en Brussel kunnen woningen worden bezocht in het bijzijn van de architect die instond voor het ontwerp en de uitvoering. Bewoners en architecten zijn graag bereid rondleidingen en een woordje uitleg te geven.

Om uw bezoek goed te kunnen voorbereiden, gaat het openhuizenweekend gepaard met de uitgave van een “inspiratieboek” waarin alle projecten uitvoerig beschreven zijn. Dit boek zal vanaf 1 september aan € 7,50 in de rekken van de Standaard Boekhandel en de betere krantenwinkels liggen.

Meer informatie over het openhuizenweekend en een eerste indruk van de vele projecten kan men hier bekijken.