Doorzoek volledige site
10 augustus 2011

Viega Fonterra regelstation voor kleine oppervlaktes

De aangename warmte van oppervlakteverwarming staat op het verlanglijstje van veel bouwers, maar bij het renoveren van afzonderlijke ruimtes moeten ze daar vaak van afzien. De hoge voorlooptemperaturen laten als alternatief voor het klassieke verwarmingselement enkel oppervlakteverwarming toe indien de teruglooptemperaturen begrensd worden. Viega biedt een praktische oplossing met een nieuw regelstation voor kleine oppervlaktes, dat op de wereldvakbeurs ‘ISH’ werd voorgesteld.
De aangename warmte van oppervlakteverwarming staat op het verlanglijstje van veel bouwers, maar bij het renoveren van afzonderlijke ruimtes moeten ze daar vaak van afzien. De hoge voorlooptemperaturen laten als alternatief voor het klassieke verwarmingselement enkel oppervlakteverwarming toe indien de teruglooptemperaturen begrensd worden. Viega biedt een praktische oplossing met een nieuw regelstation voor kleine oppervlaktes, dat op de wereldvakbeurs ‘ISH’ werd voorgesteld.De kleinste nis is al ruim genoeg: het voorgemonteerde regelstation voor kleine oppervlaktes is met zijn 43 bij 40 cm ideaal om in de plaats van het oude verwarmingselement een oppervlakteverwarming met tot vier verwarmingscircuits in de vloer en/of aan de wand te bevestigen. (foto: Viega)

Hiermee kan een Fonterra-oppervlakteverwarming met tot vier verwarmingselementen eenvoudig op het bestaande verwarmingselement aangesloten en energie-efficiënt geregeld worden. Zo wordt een behaaglijke warmte gewaarborgd.

Het regelstation voor kleine oppervlaktes is voorgemonteerd in een inbouwverdeelkast en wordt geleverd met verdeelbalken met vier uitgangen, een hoogrendementspomp en een thermostaat voor de constante regeling van de voorlooptemperatuur. In één ruimte kunnen dus per thermostaat tot vier verwarmingscircuits van het Fonterra-systeem geregeld worden. Ook het installeren van een combinatie Reno-vloerverwarming en Side-wandverwarming is mogelijk.

Als de warmte-elementen over verschillende kleine ruimtes verdeeld zijn, wordt het regelstation voor kleine oppervlaktes uitgerust met een Fonterra-basiseenheid en elektrische regelaars. In dat geval kunnen tot vier thermostaten aangesloten worden. Alle verwarmingselementen kunnen afzonderlijk gespoeld, verlucht en afgesteld worden.


Volledig voorgemonteerd

Het regelstation voor kleine oppervlaktes is voorgemonteerd en voorzien van bedrading in een compacte inbouwbehuizing van 43 x 40 cm. De behuizing kan worden ingebouwd in bijvoorbeeld een nis van het oude verwarmingselement of in de muur, zowel in droog- als natbouw. Daarvoor is de inbouwbehuizing uitgerust met een witte controledeur en een ‘verstelbaar tegelframe’. Met dit frame wordt het regelstation bijna onzichtbaar in het tegelpatroon van de badkamer ingezet.

Met de nieuwe regelstations voor kleine oppervlaktes kunnen afzonderlijke ruimtes snel en met weinig moeite uitgerust worden met een Fonterra-vloerverwarming of/en een Fonterra Side-wandverwarming. De circulatiepomp met A-label loopt zo stil dat ze zelfs in de slaapkamer kan worden geïnstalleerd.