Doorzoek volledige site
15 november 2018

Een hogere BREEAM-score dankzij duurzame sanitaire concepten

Illustratie | © CWS-boco

Bij de beoordeling van de duurzaamheidsprestaties van een nieuwbouw of verbouwproject is BREEAM in Europa de belangrijkste certificering. Hoe hoger de BREEAM-score, hoe duurzamer en milieuvriendelijker het gebouw. De BREEAM-beoordeling gebeurt op basis van verschillende categorieën: management, gezondheid, energie, transport, water, materialen, afval, landgebruik & ecologie en vervuiling. Elke categorie krijgt zijn eigen weging in het eindresultaat en het luik "Water" maakt hiervan 6% uit.

Naast BREEAM Nieuwbouw en Renovatie bestaat er BREEAM In-Use waarmee de duurzaamheid van een bestaand gebouw gemonitord wordt. Ook daarin speelt het luik "Water" een belangrijke rol. Projecten worden beloond met extra credits als zij het waterverbruik monitoren, rapporteren en vervolgens bijsturen. Een duurzaam inkoopbeleid kan zorgen voor bijkomende credits.

Het mag dan ook geen verrassing zijn dat je een hogere BREEAM-score kan halen door bij het ontwerp van sanitaire ruimtes in te zetten op duurzame concepten.

 

Ecoilet: het duurzaam toiletconcept

Het Ecoilet toiletconcept van CWS-boco is een combinatie van duurzame sanitaire producten, voorzien van verscheidene technieken om verspilling tegen te gaan:

  • Waterbesparende sensorkranen geven alleen water als je je handen ervoor houdt. Ze leiden tot 85% minder waterverbruik.
  • Het gebruik van handdoekdispensers met katoenen handdoekrollen van bio katoen levert tot 48% minder CO2-uitstoot en tot 79% minder papierafval op, omdat één handdoekrol zeker 200 keer gewassen kan worden en zelfs daarna nog kan worden ingezet als poetskatoen bij o.a. garagebedrijven.
  • Foamdispensers met biologisch afbreekbare zeepschuim resulteren in minimaal 53% minder zeepverbruik. Dat komt omdat het zeepschuim in de dispenser ongeveer 15 keer vergroot wordt. Het schuim spoelt sneller weg, waardoor het waterverbruik daalt met ca. 30%.
  • Toiletpapierdispensers met ingebouwd remmechanisme en voorzien van toiletpapier met FSC keurmerk. Het toiletpapier van CWS-boco is gemaakt van 100% gerecycleerd papier en wordt geproduceerd met World Class milieuprestaties. Daarom mag het als één van de eerste hygiënische papierproducten het FSC-Recycled keurmerk en het Europees Ecolabel voeren.

Zonder extra investeringen maar met het juiste ontwerp en beheer van je sanitaire ruimte bespaar je op directe kosten en verhoog je de duurzaamheid van je project.

Op dit gebied is CWS-boco een pionier. Door het ontwerp en jarenlange beheer van vele sanitaire ruimtes, bouwde CWS-boco een uitgebreide know-how op. Wens je vrijblijvend advies of bijkomende informatie voor het inrichten en/of verbouwen van sanitaire ruimtes, vul dan bijgevoegd antwoordformulier in.

GERELATEERDE DOSSIERS