Doorzoek volledige site
15 november 2018

Zijn uw gebouwen voldoende beveiligd tegen brand?

Een hevige brand in een autobedrijf langsheen de A12 tussen Antwerpen en Brussel confronteert ons opnieuw met de reële gevaren van brand. Gelukkig vielen er geen slachtoffers maar de materiële schade loopt alweer in de miljoenen en ook de schade aan het milieu mogen we niet onderschatten.  Het bedrijf kon gelukkig snel haar activiteiten hervatten. Vaak echter loopt het niet zo goed af … Reden temeer voor vzw Fireforum om toch nog eens stil te staan bij de preventieve brandbeveiliging van gebouwen en de maatregelen die genomen kunnen worden  tot beperking van de schade.

Uiteraard voldoen gebouwen bij hun oprichting aan de normen en eisen op gebied van brandveiligheid en worden de nodige middelen voor actieve- en passieve brandbescherming voorzien.

Zijn de installaties echter steeds geplaatst volgens de regels van de kunst? Zijn ze regelmatig en voldoende onderhouden en gecontroleerd?  En wat bij aanpassingen, verbouwingen of uitbreidingen van het gebouw? Welke systemen kies ik en met welke partner ga ik in zee?

 

FiSQ gecertificeerde bedrijven geven een antwoord

Een  keuze van de best aangepaste systemen en materialen en vooral de juiste  partner voor de installatie van actieve- of passieve brandbescherming zijn van groot belang.

FiSQ gecertificeerde installatiebedrijven kunnen instaan voor de hele levensduur van de installatie: het concept, de installatie, het onderhoud, de herstellingen, de uitbreiding.

Het FiSQ certificaat is een kwaliteitscertificaat dat steunt op 3 pijlers: technische competentie - interne - en  externe organisatie - financiële zekerheid.

Naast een ISO 9001 en een VCA certificering moeten Installatiebedrijven van actieve- en passieve brandbescherming tijdens een externe audit  vooral aantonen dat zij beschikken over de juiste kennis en ervaring. Ook hun medewerkers hebben de juiste competenties die overeenstemmen met hun functie binnen het bedrijf.

De FiSQ gecertificeerde bedrijven werken met Europees goedgekeurde systemen en materialen, adviseren hun klanten over de toe te passen technieken en garanderen een perfecte uitvoering.

Op de FiSQ gecertificeerde bedrijven kan u bouwen op lange termijn want zij bewezen ook hun financiële gezondheid en toonden aan in regel te zijn met financiële, fiscale en sociale verplichtingen.

Fireforum vzw beheert als neutralel organisatie het FiSQ certificaat. Momenteel zijn er reeds 28 FiSQ gecertificeerde bedrijven. 

Meer informatie over Fireforum vzw en het FiSQ certificaat kan u ook terugvinden op de website www.fireforum.be

 

Fireforum Congress – Dinsdag 20 november 2018 – Sheraton Brussels Airport

Wenst u meer te weten over brandveiligheid, nieuwe technieken, wetenschappelijke studies en samen met experts en andere geïnteresseerden ideeën uit te wisselen? Schrijf u dan in voor het Fireforum Congress dat doorgaat op 20 november in Sheraton Brussels Airport. Fireforum biedt u nadien nog de mogelijkheid tot een exclusief bezoek aan de brandweer van de luchthaven van Zaventem.

Meer informatie en inschrijvingen via onze website: www.fireforum.be

GERELATEERDE DOSSIERS