Doorzoek volledige site
15 november 2018

Daken: vlamvrij werken is de toekomst

Illustratie | © Derbigum

Dakwerkzaamheden zijn niet altijd zonder risico. Het veel toegepaste vlamlassen om de verschillende lagen van een daksysteem te verankeren, geeft een verhoogd risico op brand. Regels en veiligheidseisen worden steeds strenger wat er voor zorgt dat de trend steeds meer gaat naar vlamvrij werken, dat tal van voordelen biedt. Derbigum, gespecialiseerd in vernieuwende producten en diensten voor duurzaam bouwen, biedt een compleet gamma voor deze veilige én milieuvriendelijke oplossing.

Vlamvrij staat voor meer veiligheid

Vlamlassen van roofing is niet zonder risico’s. Jaarlijks zijn er branden ten gevolge van dergelijke manier van werken. Verzekeraars worden daarom steeds veeleisender en brandveiligheidseisen worden strenger. In verschillende landen werd de wetgeving hieromtrent reeds aangepast en ook in België zal dit er op een gegeven moment van komen. Het is daarom niet vreemd dat de trend bij dakwerkers meer en meer gaat naar de methode van vlamvrij werken, een veilige en milieuvriendelijke oplossing.

 

De oplossing van Derbigum

Zowel in hun bitumineus Derbigum®-gamma als in de synthetische Vaeplan®-oplossingen komt Derbigum aan deze trend tegemoet. Zo is er in het Derbigum-assortiment een compleet gamma koudlijmen en mastieken, waardoor lassen overbodig wordt. Ze bieden een perfecte en totale hechting van bitumineuze dakbanen en zijn geschikt voor het afwerken, herstellen en voegen:

  • DERBIBOND® NT:                  een milieuvriendelijke koudlijm op basis van natuurlijke en veilige componenten, vermengd met minerale vulstoffen en organische vezels, zonder solventen.
  • DERBISEAL® S:                        een snelbindende bitumineuze mastiek om isolatieplaten te lijmen en overlappen te dichten.
  • DERBITECH® SEALSTICK:      een milieuvriendelijke, sneldrogende elastische lijm en professioneel dichtingsproduct.
  • DERBITECH® FA:                    een ecologische schuimlijm voor dakisolatie.

Daarnaast biedt Derbigum ook zelfklevende onderlagen, waardoor zowel onder- als toplaag 100% vlamvrij kunnen aangebracht worden.

Ook in het Vaeplan-assortiment vindt men genoeg vlamvrije oplossingen, alle onder- en toplagen kunnen immers zonder enig gebruik van een vlam geplaatst worden.

 

Groene strategie van Derbigum

Vlamvrij werken past perfect in de groene strategie van Derbigum. Door middel van milieuvriendelijke productinnovaties profileert Derbigum zich steeds opnieuw als voorbeeldonderneming in de sector.

GERELATEERDE DOSSIERS