Doorzoek volledige site
21 augustus 2009

11 september is D-Day voor zorginnovatiewedstrijd I²C

Nog tot en met 11 september kan u meedingen naar de Zorginnovatiewedstrijd I²C. Deze wedstrijd die open staat voor (interieur)architecten, ingenieurs, aannemers, personeel of beheerders van een zorginstelling, bekroont het meest innovatieve bouwgerelateerde idee uit de zorgsector.

Nog tot en met 11 september kan u meedingen naar de Zorginnovatiewedstrijd I²C. Deze  wedstrijd die open staat voor (interieur)architecten, ingenieurs, aannemers, personeel of beheerders van een zorginstelling, bekroont het meest innovatieve bouwgerelateerde idee uit de zorgsector.
De I²C-prijs is een initiatief van Probis, organisator van de vakbeurs Expo 60+. Probis werkt hiervoor samen met de Bond van Vlaamse Architecten, met ORI, de Organisatie voor Raadgevende Ingenieurs en met Redactiebureau Palindroom.

I²C staat voor Innovation to Care. Het doel van deze wedstrijd is het stimuleren van innovatie in de zorgsector door lovenswaardige ideeën te tonen aan het grote vakpubliek en door de meest interessante ideeën te bekronen.

    


Vorig jaar werd de I²C-wedstrijd voor het eerst georganiseerd en toen vielen onder meer de verhoogde tuinierbakken, de infuuswandelstok en het huiselijke onthaalatrium van het Sint-Vincentiusziekenhuis van Antwerpen in de prijzen. Deze bekroonde ideeën en ook de andere inzendingen van vorig jaar kan u hier nog steeds bekijken.

Welke ideeën komen in aanmerking?

Alle innovatieve ideeën die het comfort, de leefbaarheid of de duurzaamheid van een zorginstelling ten goede komen en die rechtstreeks te maken hebben met de bouw, de inrichting en de uitrusting van een zorginstelling (ziekenhuizen, ouderen- en gehandicapteninstellingen, psychiatrische instellingen, ...) komen in aanmerking.

Belangrijk: het moet hier wel degelijk om een eigen idee gaan van de (interieur)architect, ingenieur, aannemer of de zorginstelling. Innovatieve producten die gecommercialiseerd worden door gespecialiseerde fabrikanten komen dus niet in aanmerking. De voorgestelde ideeën moeten gelinkt zijn aan de bouw, de inrichting en uitrusting. Ideeën die bijvoorbeeld enkel bevorderlijk zijn voor de administratie of het personeelsbeleid komen voor de I2C-prijs dus niet in aanmerking.

Het is geen must dat de ideeën al gerealiseerd zijn.  Ideeën die klaar zijn om geïmplementeerd te worden, komen ook in aanmerking.
Deelnemen kan door het inschrijvingsformulier te downloaden van de site en dit ten laatste op 11 september te mailen naar info@i2c.be
Bent u erg innovatief geweest en weet u niet goed welk idee u zal inzenden? Geen probleem. Iedereen mag tot 5 ideeën inzenden.
Het huiselijk onthaalatrium van het Sint-Vincentiusziekenhuis in Antwerpen, naar een ontwerp van Architectenbureau De Vloed, won de persprijs van de I²C-wedstrijd van 2008.Vier prijzen

De ingezonden ideeën zullen te zien zijn op de website van I²C en zullen tentoongesteld worden op de beurs EXPO 60+ in de Mechelse Nekkerhal. Het is ook op deze beurs, op vrijdag 9 oktober, dat de winnaars bekendgemaakt zullen worden. Er zullen vier prijzen uitgereikt worden. De hoofdprijs gaat naar het idee met de meeste publiekstemmen. Hiervoor worden de online stemmen van de website en de stembiljetten van de tentoonstelling samengesteld. Daarnaast zijn er ook nog aparte prijzen van de vakjury en van de persjury en ten slotte is er ook nog een speciale prijs voor het gekste, meest ludieke idee.