Doorzoek volledige site
02 september 2011 | TIM JANSSENS

Bamboeweekend in Gent promoot bamboe als bouwmateriaal

Komend weekend (16-18 september) toveren BeBamboo en Ikebana de Gentse Korenmarkt om tot een heus bamboedorp met tal van muzikale en visuele attracties. Net zoals vorig jaar in Antwerpen willen ze op die manier aantonen dat het uiterst duurzame bamboe enorm veel potentieel heeft als bouwmateriaal.
Komend weekend (16 -18 september) toveren BeBamboo en Ikebana de Gentse Korenmarkt om tot een heus bamboedorp met tal van muzikale en visuele attracties. Net zoals vorig jaar in Antwerpen willen ze op die manier aantonen dat het uiterst duurzame bamboe enorm veel potentieel heeft als bouwmateriaal.



Het bamboeweekend komt er naar aanleiding van de WereldBamboeDag op 18 september. Na een succesvolle eerdere editie in Antwerpen, verleggen organisators BeBamboo en Ikebana hun grenzen met de bouw van een groene bamboe-oase. “Wereldbamboedag heeft als doel om de bewustwording van bamboe als duurzaam bouwmateriaal te vergroten,” vertelt Nic Geeraert van BeBamboo. “Mensen denken dat bamboe enkel een exotische plant is terwijl het in bepaalde gevallen sterker is dan staal!”

 

Het bamboeweekend wordt op vrijdag 16 september feestelijk geopend met een fijn ingeklede VIP-avond. Zaterdag vindt het festival ‘Ode Gand’ plaats, terwijl WereldBamboeDag uitgebreid aan bod komt op zondag 18 september. Het bamboedorp zal bestaan uit diverse standjes en kunstwerken die de mogelijkheden van bamboe als bouwmateriaal aan het brede publiek kenbaar willen maken. Voorbijgangers kunnen er genieten van een smoothie aan de bar of eens binnenlopen in één van de drie domes die speciaal voor de gelegenheid gebouwd worden.


Bamboe is ook een van de materialen die aan bod zullen komen op de learnshop 'Innoverende materialen voor de projectmarkt' die redactiebureau Palindrioom en beursorganisator easyFairs organiseren in het kader van de beurs Project Build op vrijdag 23 september om 16.00.


GERELATEERDE DOSSIERS

GERELATEERDE ARTIKELS