Doorzoek volledige site
05 december 2018

Circulair bouwen concreet: BAMB-expo te bezoeken op Kamp C

Illustratie | Kamp C

De Reversible Experience Modules van EPEA, beter bekend als de BAMB-expo (Building als Material Banks), worden van 1 december 2018 tot 14 februari 2019 exclusief tentoongesteld op Kamp C, het provinciaal centrum voor duurzaamheid en innovatie. Dat zijn uiteenlopende gebouwonderdelen (zoals een woonkamer, een bureauhoek en een gang) die tijdelijk worden opgebouwd uit herbruikbare producten en materialen.

Meer dan zeventig modules worden samengebracht in een reizend tentoonstellingspaviljoen, beter bekend als BAMB (Buildings As Material Banks), waar bezoekers ze zelf kunnen ontmantelen en opnieuw kunnen opbouwen. Zo wordt circulaire economie extra tastbaar en kan je ontdekken hoe dit er concreet uit kan zien.

Verder kan je ook interactief aan de slag met je smartphone: scan de QR-codes en krijg meer uitleg over de verschillende onderdelen. Deze uitleg zit in de vorm van uitgebreide materiaalpaspoorten. Zo’n paspoort omvat digitale data van materialen en producten die in gebouwen gebruikt worden, zoals hun historiek, de mate waarin bouwcomponenten hergebruikt kunnen worden, hoe dat kan gebeuren, het potentieel voor recyclage en biodegradatie … Als de onderdelen gedemonteerd moeten worden, weten we dankzij deze data precies welke materialen erin zitten en op welke manier ze hergebruikt kunnen worden.

Bekijk hier een video over de tentoonstelling.