Doorzoek volledige site
12 december 2018

De voordeur die esthetiek, architectuur en functionaliteit verenigt

Illustratie | Harinck
Illustratie | Harinck
Illustratie | Harinck
Illustratie | Harinck
Illustratie | Harinck

Moderne architectuur staat voor strakke lijnen en pure vormen. De nieuwe collectie voordeuren van Frager Fralu speelt daar helemaal op in. De naam van de reeks is ­– erg toepasselijk – Minimal.

De nieuwe Minimal-voordeuren van Frager Fralu etaleren drie eigenschappen: strak, strak en strak. Volledig in lijn met de tijdsgeest ontwikkelde de deurpanelenfabrikant een collectie die aansluit bij wat hedendaagse architectuur voor ogen heeft: het creëren van een rustgevend geheel, ontdaan van alle franjes. Ontwerpen waarbij fijne details en een puur lijnenspel de vorm extra tot zijn recht laat komen.
 

Detail in afwerking

Terugkeren tot de essentie en functioneel design combineren met esthetisch genot. Dat is in een notendop wat Minimal doet. En dat ook in eenvoud heel wat mogelijkheden schuilen, toont de grote variatie aan modellen en de keuze voor maatwerk. Fijne lijnen, vleugel-overdekkende vlakken, ingewerkte deurgrepen: de schoonheid verbergt zich in de aandacht voor details en het visuele evenwicht. De collectie focust op een tijdloze uitstraling: voordeuren die belichamen waar de architectuur voor staat en die dienstdoen als een visitekaartje van de woning.
 

Ook voor passiefwoningen

Met hedendaags design gaat ook hedendaags comfort gepaard. De moderne voordeuren voldoen aan de meest strenge EPB-eisen. In die mate dat de Minimal-reeks zich uitstekend leent voor passiefwoningen of bijna-energieneutrale (BEN) gebouwen. Idem voor akoestiek en inbraakveiligheid. Minimal is beschikbaar in een uitvoering die voldoet aan de RC3 veiligheidsnorm, de strengste quotering op vlak van inbraakveiligheid. Daarbij wordt gebruik gemaakt van anti-inbraakscharnieren, beveiligde cilinders, een versterkt buitenpaneel en aangepaste sloten.
 

Vijftig tinten zwart

Minimal bestaat uit een vaste collectie, maar kan ook op maat gecreëerd en ontworpen worden. Sowieso is er keuze uit een afwerking in aluminium of kunststof. Dat maakt de collectie interessant voor zowel renovatie als nieuwbouw. In functie van de ramen of andere details in de woning kan er gekozen worden voor een passende kleurnuance.

GERELATEERDE DOSSIERS