Doorzoek volledige site
20 september 2011 | TIM JANSSENS

Debat over ventilatie in de zorgsector op Expo 60+

Ventilatie is een erg belangrijk aandachtspunt in de zorgsector. Voor- en nadelen van verschillende technieken worden her en der aangehaald, waardoor veel bouwheren niet meer weten waar ze aan toe zijn. Ook is er de laatste tijd heel wat commotie rond de mogelijke schadelijke gevolgen van bepaalde ventilatiesystemen. Ten einde eventuele onwaarheden uit de wereld te helpen, wordt er op Expo 60+ een debat rond ventilatie georganiseerd.
Ventilatie is een erg belangrijk aandachtspunt in de zorgsector. Voor- en nadelen van verschillende technieken worden her en der aangehaald, waardoor veel bouwheren niet meer weten waar ze aan toe zijn. Ook is er de laatste tijd heel wat commotie rond de mogelijke schadelijke gevolgen van bepaalde ventilatiesystemen. Ten einde eventuele onwaarheden uit de wereld te helpen, wordt er op Expo 60+ een debat rond ventilatie georganiseerd.


De informatie rond ventilatiesystemen lijkt van overal te komen: studiebureaus en architecten die dwepen met de laatste nieuwe snufjes op het vlak van lucht- en klimaatbeheersing, producenten die nieuwe producten ontwikkelen en in de verf zetten, gebruikers van een gebouw die klachten hebben over de ventilatie, onafhankelijke studies die ons vertellen of een bepaald systeem al dan niet geschikt en gezond is,...  
Initiatiefnemers en bouwheren willen goede, maar vooral ook budgetvriendelijke gebouwen realiseren, rekening houdend met een verantwoorde ecologische voetafdruk. Om het juiste systeem te kiezen (lees: een energiezuinig, budgetvriendelijk ventilatiesysteem dat zo maximaal mogelijk aan de levensbehoeften van de uiteindelijke gebruikers voldoet), is nauw overleg met de verschillende betrokkenen aangewezen.

Om bouwheren al meer te wapenen tegen de overload aan informatie, wordt er op Expo 60+ een debat (seminarie 51) georganiseerd. Dit zal plaatsvinden op vrijdag 7 oktober om 12.30u in de blauwe zaal. Het panel bestaat uit:

• Andy Camps (lector/researcher aan Xios Hogeschool)
• Hendrik Daem (woordvoerder Ventibel)
• Nick De Landsheer (division manager mechanical ventilation Renson)
• Geert Vlaeminck (Recovent)


Wil u een antwoord op verschillende van uw vragen met betrekking tot het ventileren van zorggebouwen? Kom dan zeker eens een kijkje nemen!