Doorzoek volledige site
19 december 2018

Architectuurwijzer zoekt collectieve woonprojecten

Illustratie | Architectuurwijzer

Architectuurwijzer doet onderzoek naar collectief wonen in Vlaanderen. in het najaar van 2019 brengt de organisatie een aantal Vlaamse projecten samen in een tentoonstelling voor het brede publiek in C-mine cultuurcentrum in Genk. AW heeft het afgelopen jaar al heel wat projecten opgespoord maar lanceert nu ook een oproep om nog meer interessante collectieve woonprojecten te vinden.
 

Architectuurwijzer wil de meerwaarde van collectief wonen in beeld brengen en tonen wat de woonkwaliteit kan zijn voor de bewoners. Tegelijk wi AW  zijn blik open houden en zoveel mogelijk projecten leren kennen, en parallel in beeld brengen via zijn website.
Er wordt gedacht zowel aan cohousingprojecten als aan andere woonprojecten met gedeelde ruimtes. Het kan gaan om historische woonprojecten, klassieke projectontwikkeling, sociale huisvestingsprojecten of projecten voor specifieke doelgroepen zoals senioren, mensen met een beperking, …

In het afgelopen jaar heeft AW heel wat projecten opgespoord. Maar misschien zien we er nog over het hoofd. Ken jij een interessant collectief woonproject? De focus ligt op Vlaanderen, maar woonprojecten buiten Vlaanderen mogen ook ingediend worden. Je kan Architectuurwijzer op de hoogte brengen via deze link, waarin je enkele vragen beantwoordt en/of doorverwijst naar andere gegevens of contactpersonen. Je hoeft zelfs niet alle vragen in te vullen.