Doorzoek volledige site
20 december 2018 | NIELS ROUVROIS

Creneau International drukte stempel op nieuw Tero-restaurant

Tero Brussel Illustratie | Arne Jennard

Een duurzaam concept met seizoensgebonden plant-based gerechten op je bord. Dat is Tero, Esperanto voor aarde. Na het succes van Tero in Waver, was in 2017 Brussel aan de beurt. Voor de bouw, het interieurontwerp en het projectmanagement ging Tero een stomende affaire aan met Creneau InternationalEyecatcher is de betonnen toog die de gelaagdheid van de aarde laat zien door middel van verschillende lagen beton. Het concept leverde Tero de Venuez Best Design Award op.

Wie bij Tero eet, krijgt de seizoenen op zijn bord. Hun boerderij, Ferme des Rabanisse, en samenwerkingen met lokale leveranciers zorgen voor dagverse producten. Zo verbinden ze economie en ecologie en brengen ze gezondheid en gastronomie samen.
 

Gelaagdheid van de aarde

Het hele concept draait rond de aarde, Tero. Gelaagd in al zijn facetten, van aardse elementen en seizoenen tot de kosmos daarrond. Dit vertaalt zich in het concept van Tero van zaaien en oogsten tot bereiden en serveren. Die gelaagdheid is dan ook terug te vinden in het interieur. Creneau International: “Door een eyecatcher centraal in het pand te plaatsen, kunnen we de verschillende niveaus in het pand met elkaar verbinden. Dit deden we door een imposante betonnen toog te plaatsen die onmiddellijk de toon zet. Die toog geeft de gelaagdheid van de aarde weer.”


Lees verder op intsite.be