Doorzoek volledige site
08 januari 2019

Wagens, ruimtes en parkeerplaatsen in gebouw delen via mobiele applicatie

Illustratie | Tapazz

Wagens, ruimtes, parkeerplaatsen… ze worden vaak voor meer dan 90 % van de tijd niet gebruikt. Daarom ontwikkelt Tapazz deeloplossingen op maat voor projectontwikkelaars. Het Hasseltse bedrijf heeft technologie ontwikkeld waarmee je via één smartphone applicatie zowel wagens, ruimtes en parkeerplaatsen in en rondom een gebouw kunt boeken, openen/sluiten en afrekenen. In 2019 komen hier ook fietsen bij.

“Bewoners kunnen nu auto’s, kantoorruimtes zelfs gastenkamers en dakterrassen boeken”, vertelt zaakvoerder Maarten Kooiman. “Dit geeft hen de vrijheid om rustig te werken, een feestje te organiseren of mensen te laten overnachten. De investering voor een tweede auto die toch 90 % van de tijd stilstaat, kunnen ze spenderen aan vakanties, etentjes of andere hobby’s.”

“De bewoners betalen alleen voor het gebruik van de assets, voor de projectontwikkelaar is het een win-win situatie: extra services, betere parkeerquota bij de gemeente en een hogere opbrengt per m².  Op naar de toekomst in groenere woningen met gedeelde services.”

TV Limburg maakte onlangs een reportage over Tapazz. Bekijk ze hier