Doorzoek volledige site
15 januari 2019 | FILIP VAN DER ELST

Wedstrijd: win een circulaire designlamp

Illustratie | More Circular
Illustratie | More Circular

Het jonge bedrijf More Circular maakt designlampen: op zich niets speciaals, ware het niet dat deze designstukken gemaakt zijn van gipsafval. Ook jij kan nu zo’n unieke lamp winnen.

Dankzij het proces ‘calcinatie’ kan gips eindeloos gerecycleerd worden. Het is die techniek die More Circular gebruikt om de designlampen Archy te produceren. In de toekomst volgen nog andere interieurobjecten.

More haalt de gipsresten zelf op bij lokale stukadoors. Daar zijn ook de stukadoors tevreden mee, want zij besparen op hun afvalfactuur.

Het idee van More is ontsproten aan het brein van ondernemer Marten van Leeuwen: hij werkte ooit nog in de afvalsector, zag hoeveel bruikbaar materiaal dagelijks op het stort belandt, en ging aan de slag om daar iets aan te doen.

More Circular wil ook andere designers aan het denken zetten over hoe ze gipsresten (en andere stromen) opnieuw kunnen inzetten.

In samenwerking met More Circular geeft intsite.be twee circulaire lampen weg! Geïnteresseerd om er ook eentje te winnen? Surf dan snel naar intsite.be en kom de wedstrijdvraag te weten. 

GERELATEERDE DOSSIERS