Doorzoek volledige site
04 november 2009

Brugse Campus KHBO genomineerd voor WAF-award in categorie learning

Ook Johan Bosschem van S.A.R. architecten en architect Jan De Vloed van het gelijknamige architectenbureau moesten het op het World Architecture Festival stellen met een nominatie en een opname in de shortlist voor de KHBO Campus in Brugge wat op zich ook al een bijzondere internationale bekroning vormt.

De internationale jury nomineerde de KHBO Campus Brugge voor de ‘WAF award shortlist’ in de categorie ‘Learning’. Eerder had World Architecture News (WAN), een wereldwijd nieuwsmedium over architectuur, hde nieuwe Campus Brugge van de Katholieke Hogeschool Brugge-Oostende (KHBO) op haar website gepubliceerd als ‘education building of the week’. Twee bekroningen die erop wijzen dat het project vanuit international oogpunt goed aanslaat. Daar hadden de ontwerpers graag nog de eerste prijs in hun WAF-award aan toegevoegd, maar die eer ging naar the Pearl Academy of Fashion in Jaipur (India) van het plaatselijke bureau Morphogenesis.Jan De Vloed en Johan Bosschem  van S.A.R. Architecten leggen in de tentoonstellingsruimte van het World Architecture Festival voor de camera's van www.vlaamsearchitectuur.be uit welke de troeven zijn van hun project.
 

 

    


De nieuwe campus werd in gebruik genomen in oktober 2008. De expressieve, dynamische vormgeving van de nieuwe Campus Brugge geeft uiting aan de nieuwste evoluties inzake overdracht van kennis en competenties in het hoger onderwijs. Belangrijk is immers dat de campus een visueel baken wordt dat de aanwezigheid accentueert van kwalitatief hoger onderwijs in Brugge, of ruimer gezien Noord-West-Vlaanderen, en de KHBO een eigen gezicht geeft. Hoofdaannemer was STRABAG.

Belangrijk voor de KHBO is het flexibele karakter van de campus en de integratie van de modernste ICT-middelen. Het centrale atrium met grote onthaalruimte is dé ontmoetingsplaats voor studenten en personeel, met ruime trappen en open gaanderijen waarin deels afgescheiden studie-eilanden zijn geïntegreerd. Dit laatste moet de ontmoetingsfunctie en het ruimtegebruik maximaliseren.De grote bibliotheek met studielandschap en Spellenarchief beslaat twee verdiepingen en kan nog uitgebreid worden met een derde verdieping.  Het is het centrum van kennis en competentie en is heel wat ruimer opgevat dan de klassieke bibliotheek. Door de opvallende glaspartij, kant Expresweg, is dit meteen ook het architecturale uitstalraam van de nieuwe campus.

 

    <.