Doorzoek volledige site
24 januari 2019 | KEVIN MOENS

Macobo Group houdt Macademy boven de doopvont

Het gaat hard voor de Macobo Group. Na enkele recente overnames mag het bedrijf zich het grootste studiebureau in Vlaamse handen noemen. Nu roept de multidisciplinaire ingenieursgroep Macademy in het leven: een opleidingscentrum voor high potentials. “We willen ons profileren als kenniscentrum voor de bouwsector”, klinkt het.

Macobo Group organiseert al een tijdje opleidingen waaronder een cursus veiligheidscoördinator. Met de bekendmaking van Macademy stapt het studiebureau resoluut op het voorplan als kenniscentrum en maakt het meteen enkele nieuwe opleidingen bekend. “EPB-deskundige en algemene bouwtechnische opleidingen over onderwerpen zoals warmtepompen of nieuwe stabiliteitssystemen zal je op korte termijn terugvinden in het opleidingsaanbod”, legt Benjamin Maes uit.

Opleiding BIM-coördinator

Zelf is Maes BIM-coördinator bij de Macobo Group. Een opleiding BIM-coördinator mag volgens hem dan ook niet ontbreken. “BIM is happening in België. Daarom kan je binnenkort de opleiding BIM-coördinator volgen bij Macademy. De cursus zal zich breed focussen op softwareonafhankelijke tools die aan bod komen tijdens het BIM-coördinatieproces.”

Verschillende facetten

Tijdens een meerdaagse opleiding komen verschillende facetten van BIM aan bod, met als focuspunt de rol van de BIM-coördinator in het gehele proces. Maes: “We schetsen onder meer het ontstaan van BIM en de huidige stand van zaken in België, gaan dieper in op een BIM-protocol en bekijken hoe je best als BIM-coördinator doelstellingen met klanten kan vastleggen. Ook aspecten zoals IFC, facility management, 3D scanning en clash management passeren de revue.” Naast BIM-connaisseurs van Macobo zullen ook andere specialisten sessies geven.

Certificaat

Een praktische case vormt het sluitstuk van de opleiding. “We schotelen de cursisten een fictief project voor dat ze moeten uitwerken voor een klant”, legt Maes uit. “Ze dienen bijvoorbeeld een BIM-protocol en BIM-uitvoeringsplan op te stellen. Een praktische insteek die zo nauw mogelijk aanleunt bij het takenpakket van een BIM-coördinator in het werkveld. Als de cursisten de proef tot een goed einde brengen, ontvangen ze een certificaat”

GERELATEERDE DOSSIERS