Doorzoek volledige site
01 februari 2019 | NIELS ROUVROIS

De Bovenkamer: Nedda-El-Asmar

Illustratie | Elyane Van Coillie

De radars in de bovenkamer van Nedda-El-Asmar (51) staan zelden stil. De fascinatie voor zilver is eindeloos, de nieuwsgierigheid naar andere materialen en technieken evenzeer onverzadigbaar. “Bestek is mijn stokpaardje, maar ik ben geïnteresseerd in alles”, vertelt de zilversmid, die zelf nog steeds het Ikea-bestek gebruikt dat ze tijdens haar studententijd kocht. Niet alleen Nedda El-Asmar, maar ook intsite.be is nieuwsgierig van aard en keek even rond in haar bovenkamer.

In de rubriek De Bovenkamer wandelt intsite.be, met een vragenlijst onder de arm, rond in de bovenkamer van een interieurarchitect(e), designer of ontwerpbureau. Aan de beurt: Nedda-El-Asmar.
 

Op welke eigen gerealiseerde projecten bent u het meest trots en waarom? 

“Ik heb geen favoriete eigen creaties. Zo zit ik niet in elkaar. Als je vraagt wat mij interesseert, dan zeg ik ‘alles’. Ik ben heel nieuwsgierig. Als ik een opdracht krijg, dan mag ik doorgaans gewoon mijn ding doen. Dat is best een luxesituatie en misschien de reden waarom het moeilijk is om specifiek een realisatie te kiezen. Ik kan ook niet samenwerken met een merk/een huis waar ik geen klik mee heb. Ik moet niet alleen het product voelen en begrijpen, maar ook het merk. Als een project niet doorgaat, is het vaak omdat dat evenwicht zoek is.”
 

Van welk project in uitvoering of voorbereiding koestert u hoge verwachtingen? 

“Momenteel focus ik na lange tijd weer op eigen werk zelf maken en daar kijk ik heel erg naar uit. Ik wil er ook heel snel aan beginnen. Ik ben zeer benieuwd naar het resultaat en naar de reacties. Zelf stukken maken heb ik al lang niet meer gedaan. Eerst werkte ik veertien jaar alleen, vervolgens tien jaar samen met Erik Indekeu en nu ben ik weer op mijn eentje bezig. Ik grijp nu terug naar het prille begin en dat voelt heel erg leuk.


Lees het volledige artikel op intsite.be