Doorzoek volledige site
06 februari 2019

Projectoproep Be Circular 2019: Overheidssteun aan de circulaire economie

«Het idee was de hoeveelheid nieuwe materialen op de werf te beperken. Betonnen vloeren, tegels, 1500 m² parket konden worden gerecupereerd.» Julien Willem (Gillion Construct) Illustratie | Bernard Boccara

Op 28 februari geeft het Brussels Hoofdstedelijk Gewest het startschot voor de vierde editie van de projectoproep “Be Circular”. Ondermeer bouwondernemers maken kans op financiële en technische steun als ze hun werven beheren vanuit een optiek van circulaire economie. U kan uw kandidatuur indienen tot 15 mei 2019 om 12 uur!

 

Wat is een «circulaire werf»?

Circulaire werven zijn het resultaat van gezamenlijk overleg om het beheer van de materiële en menselijke middelen te verbeteren. Het team staat centraal, om zo een specifieke know-how op te bouwen rond circulaire economie en haar uitdagingen. Deze zijn onder andere de verlenging van de levensduur van gebouwen en het behoud van natuurlijke grondstoffen.

 

Projectoproepen 2016, 2017 en 2018

In drie edities hebben niet minder dan 21 laureaten zich, meestal voor de eerste keer, gewaagd aan de praktijk van de circulaire economie.

Enkele getuigenissen

“We moeten de gewoonte afleren om alles af te breken voor nieuwbouw en eerder de kans geven aan een nieuwe, creatieve aanpak om bij elk voorwerp af te vragen hoe het als grondstof kan hergebruikt worden.”

Alexis Pierrard, ondernemer (project Warland)

“Het project komt overeen met onze waarden: werken aan een gezond woonmilieu, gebouwd door lokale en correct betaalde arbeid.”

Marc Ruebens, projetverantwoordelijke (project dépôt Leemans)

 

Uw voordelen

Indien uw project geselecteerd wordt, geniet u van:

  • financiële steun tot 30.000 €;
  • technische ondersteuning van diensten voor bedrijven;
  • promotie van uw project.

 

De toelatingsvoorwaarden

Om deel te nemen aan de projectoproep moet de werf in het Brussel Hoofdstedelijk Gewest plaatsvinden en niet opgestart zijn vóór de lancering van de oproep (28/02/2019).

 

Bent u geïnteresseerd?

De uiterste datum voor het indienen van de kandidaturen, die een voorafgaande verplichte begeleiding hebben ontvangen, is 15 mei 2019 om 12u. Meer info op circulareconomy.brussels