Doorzoek volledige site
07 februari 2019

VELUX biedt nieuwe oplossingen voor een beter binnenklimaat

VELUX ontwikkelt al meer dan 75 jaar nieuwe oplossingen die het binnenklimaat in huis ten goede komen en dus de levenskwaliteit van de consument verbeteren. Op Batibouw stelt het merk in het kader van het thema ‘Healthy Indoor Climate’ nieuwe en innoverende oplossingen voor.

Een panoramisch uitzicht naar buiten, een gezond klimaat binnen

Met zijn tot 45 graden uitzetbare opening biedt het nieuwe INTEGRA® elektrisch uitzetbaar dakvenster een panoramisch uitzicht en maximaliseert tevens de hoeveelheid natuurlijk licht in de ruimte.

Het openen en sluiten kan op afstand worden bediend met de draadloze muurschakelaar of met de smartphone dankzij VELUX ACTIVE. Bij slecht weer activeren de geïntegreerde sensoren automatisch de sluiting van het dakvenster zodra de eerste druppels verschijnen. Bovendien kan de klembeveiliging het systeem vergrendelen als een voorwerp in het sluitingstraject van het venster komt. 

Ook met het oog op een verbetering van het binnenklimaat heeft VELUX ook dit nieuwe dakvenster van een ventilatieklep voorzien voor verluchting en natuurlijke ventilatie, zelfs wanneer het dakvenster gesloten is. 

 

Controle van het binnenklimaat  

Deze nieuwkomer in het INTEGRA®-gamma is compatibel met het VELUX ACTIVE-systeem. Deze all-in-one draadloze oplossing maakt het mogelijk het binnenklimaat te regelen dankzij de slimme sensoren die zich in de verschillende kamers van het huis bevinden voorzien van dakvensters. 

De sensoren regelen het automatisch openen en sluiten van dakvensters, rolluiken en zonneschermen op basis van drie types gegevens: temperatuur, vochtigheid en CO2-gehalte. Het systeem activeert ook rolluiken en zonwering om overmatige temperaturen binnen te voorkomen, afhankelijk van de lokale weersvoorspellingen en -metingen. 

 

Het nuttige aan het aangename koppelen

Het STUDIO-dakvenster is een combinatie van 3 vensters die in één kozijn werden ingewerkt. Het gaat om 2 manuele wentelvensters en één vast venster in het midden. Dankzij deze innovatie biedt VELUX consumenten een ideale oplossing voor een gezond binnenklimaat. Ten slotte zorgt de combinatie van verschillende ramen voor meer daglicht, een beter uitzicht en een groter gevoel van ruimte binnenshuis. 

GERELATEERDE DOSSIERS