Doorzoek volledige site
13 februari 2019

Diller Scofidio + Renfro onthullen nieuw London Centre for Music

Diller Scofidio + Renfro onthulden het ontwerp voor het nieuwe London Centre for Music. Het gebouw wordt opgetrokken voor de Barbican, London Symphony Orchestra en Guildhall School of Music & Drama. Het ontwerp zou een iconische nieuwe toegangspoort tot de opkomende Culture Mile van Londen creëren. 

Het Centre for Music bevindt zich op een belangrijke culturele as in de hoofdstad, die Tate Modern verbindt met de Millenniumbrug en de Sint-Pauluskathedraal. Het ligt ook tussen twee nieuwe Elizabeth Line-stations. 

 

Locatie van wereldklasse

Het zal een locatie van wereldklasse zijn voor optredens en onderwijs in alle muziekgenres. Daarbij wordt de kracht van drie internationaal erkende culturele organisaties - de Barbican, LSO en Guildhall School - ingezet om een nieuwe generatie met liefde voor muziek te inspireren. Daarnaast zal The Centre een impressionante concertzaal en uitstekende ruimtes voor optredens, onderwijs en repetities omvatten. 

"Een vitale openbare ruimte sluit naadloos aan op de ontvangsthal en heet iedereen welkom, met of zonder concertticket. Die ontvangsthal zou dag en nacht bruisen van activiteit en een glimp op het innerlijke leven van de zaal bieden. We stellen ons een concertzaal voor de 21ste eeuw voor die zowel een op maat gemaakte als een losse aanpak omarmt: op maat gemaakt voor een uitzonderlijke symfonische klank, maar toch wendbaar genoeg om creatief werk over disciplines en genres heen te kunnen huisvesten", aldus Elizabeth Diller, stichtend vennoot, Diller Scofidio + Renfro. 

 

Verbinden van culturele bestemmingen

Naast de creatie van een nieuw gebouw, stellen de ontwerpen voor om de huidige site van het Museum of London herinrichten en te transformeren. Daarbij hoort de creatie van open, gastvrije en verkeersvrije openbare ruimten, terwijl ook een verbinding volgt met het Barbican Estate's Highwalk netwerk. 

De nieuwe City of London Concert Hall wil connecteren met bezoekers en de nieuwe vervoersknooppunten, alsook met belangrijke verbeteringen aan de straten en het publieke domein. Die zullen dan de bestaande en geplande culturele bestemmingen van wereldklasse met elkaar verbinden.