Doorzoek volledige site
14 februari 2019 | NIELS ROUVROIS

Panelgesprek ‘akoestiek & esthetiek’: “Twee vliegen in één klap”

Dinsdag 29 januari werd het event 'akoestiek & esthetiek' op de slotdag van de Intirio- en TrendZ-vakbeurs afgesloten met een panelgesprek tussen drie interieurbureaus, gemodereerd door Rik Neven van Palindroom (architectura.be / intsite.be).

Het seminarie bestond uit twee delen en begon met een reeks van tien akoestiekpitches, gevolgd door drie interessante case study’s. Interieurbureaus Deusjevoo uit Hasselt, Belisia uit Bilzen en All Interior Projects uit Gentbrugge stelden afzonderlijk een project voor waarin niet alleen akoestiek een belangrijke rol speelde, maar ook de esthetische waarde ervan. Het event eindigde met een kort panelgesprek waarin de drie interieurbureaus nog even aan de tand werden gevoeld. Wij zetten enkele interessant quotes op een rij.
 

Zijn de landschapskantoren zoals we ze kennen stilaan passé?
Merlijn van Kan (Belisia): “Die trend merken we inderdaad een beetje. Het moest allemaal ruim en open zijn, maar vandaag zijn we op veel van die plaatsen wel weer glas aan het plaatsen omdat het landschapskantoor niet echt bracht wat ervan verwacht werd. Soms kan het ook niet anders dan voor afscheiding te zorgen. Denk maar aan callcenters.”
Sofie Derwael (Deusjevoo): “De akoestiek moet optimaal zijn voor iedereen. Wie uitbundig wil zijn, lawaai wil maken of moet bellen, kan zich beter buiten het landschapskantoor begeven. Wij zijn daarom voorstander van het creëren van luide ruimtes en break-out rooms.”
 

Fabrikanten besteden veel aandacht aan duurzaamheid en cradle to cradle. In hoeverre speelt dat voor interieurbureaus een rol?
Yves Bailliu (All Interior Projects): “De vraag naar akoestiek wordt ons niet vaak in het begin gesteld, maar het wordt wel gaandeweg meegenomen in het project. Daarom pakken wij akoestiek ook eerder a-typisch aan.”
Sofie Derwael: “Het is sowieso belangrijk dat de gebruikte materialen duurzaam zijn, maar ook wij merken hierin niet meteen een rechtstreekse vraag van de opdrachtgever. Wijzelf nemen hierin dan de leiding.”

 

Lees verder op intsite.be