Doorzoek volledige site
06 maart 2019

Een eerste blik op superhoge ‘Burj Jumeira’ in Dubai

Illustratie | © ATCHAIN
Illustratie | © ATCHAIN
Illustratie | © ATCHAIN
Illustratie | © ATCHAIN
Illustratie | © ATCHAIN
Illustratie | © ATCHAIN

Dubai Holding heeft details vrijgegeven van de nieuwste wolkenkrabber voor de metropool van de Verenigde Arabische Emiraten, ontworpen door het bureau Skidmore, Owings & Merrill, dat ook de structurele engineering voor zijn rekening nam. De Burj Jumeira zal 550 meter in de lucht zweven, "geïnspireerd door de harmonieuze rimpelingen van de woestijnduinen van de VAE en de stromende oases". 

De nieuwe toren zal worden gebouwd als onderdeel van een groot project dat bekendstaat als Downtown Jumeira, tevens een ontwerp van Skidmore,, Owings & Merrill, "een stad van de toekomst die zich onderscheidt door zijn intelligente ontwerp, samenhangende infrastructuur en netwerk".
 

Digitale displays

De gevel van de toren wordt bedekt met digitale displays die gebruikt kunnen worden voor verschillende gelegenheden en feesten. Bovendien zal er een 450 meter hoge skylounge en skyrestaurant compleet met interactieve oppervlakken zijn. 

De toren zal ook meerdere observatiedekken bevatten die bezoekers een panoramisch uitzicht van 360 graden over Dubai biedt.
 

Duimafdruk van de sjeik

De platformen zelf zijn toegankelijk via liften met digitale schermen om bezoekers door een unieke ervaring te loodsen tot ze het gewenste platform bereiken. Het hele gebouw zal op een basis in de omtrek van de duimafdruk van de heerser van Dubai geplaatst worden. Daarin zullen zich nog een terrasvormig amfitheater en een waterfontein bevinden.
 

World Expo 2020

Wanneer de werf van start gaat, zal het een van de veertien superhoge structuren in aanbouw in Dubai zijn volgens de Council on Tall Buildings and Urban Habitat (CTBUH). Vorig jaar kondigde de stad aan dat haar eerste wolkenkrabber zal worden bewaard in een nieuw initiatief van Modern Erfgoed. De bouw van de Burj Jumeira zal worden uitgevoerd terwijl Dubai de World Expo 2020 organiseert, met voltooiing verwacht in 2023.