Doorzoek volledige site
20 maart 2019

Gestapelde driehoekige volumes vormen OMA's Nhow Amsterdam RAI Hotel

Illustratie | ©OMA
Illustratie | ©OMA
Illustratie | ©OMA
Illustratie | ©OMA
Illustratie | ©OMA
Illustratie | ©OMA

Het door OMA / Reinier de Graaf ontworpen Nhow Amsterdam RAI Hotel is 91 meter hoog en bevat 650 hotelkamers over 25 verdiepingen. Het plan, dat bestaat uit drie verschuivende driehoekige volumes, is gebaseerd op een driehoekige reclamezuil op het Europaplein die ooit prominent op het terrein stond.

Voor het ontwerp van het project, dat zal fungeren als verblijf voor zakenreizigers, toeristen en Amsterdammers, is gekozen voor OMA. Het project is al vijftien jaar in de maak, omdat een groter voorstel van 800 kamers een paar jaar geleden door de stad is afgewezen. Het is ontwikkeld in samenwerking met COD en Being Development en zal naar verwachting begin 2020 voor het publiek toegankelijk zijn.
 

Draai van 60 graden met elk stijgend volume

De negentien hotelvloeren van het project zijn bekleed met aluminium en een vulling van glazen panelen. Daarbij komen nog een hotellobby van dubbele hoogte, een aparte verhuurbare winkelruimte op de begane grond en een hotellounge en bar op de eerste verdieping. Naarmate men stijgt, kan de plattegrond door de oriëntatie van de gestapelde volumes met elk stijgend volume 60 graden draaien.

Aan de oostzijde van het gebouw bevat het plan ruimte voor het laden en lossen van goederen, taxistandplaatsen, een bushalte en toegang tot een twee verdiepingen tellende parkeerkelder met 200 plaatsen. Het plan biedt ook een ondergrondse hal die het gebouw verbindt met het aangrenzende congrescentrum.
 

‘On Air’

De bovenverdieping biedt een reeks openbare en semi-openbare voorzieningen met een panoramisch uitzicht over Amsterdam. De zone, genaamd ‘On Air’, omvat vergader- en conferentieruimtes, lounges en een televisiestudio.
 

 

 

GERELATEERDE DOSSIERS