Doorzoek volledige site
26 februari 2019 | NIELS ROUVROIS

Wedstrijd: win een circulaire lamp (bis)

Illustratie | More Circular

Het jonge bedrijf More Circular maakt designlampen: op zich niets speciaals, ware het niet dat deze designstukken gemaakt zijn van gipsafval. In januari gaf intsite.be, de zustersite van architectura.be, al twee exemplaren weg en daar doen we nu nog eens drie lampen bovenop.

Dankzij het proces ‘calcinatie’ kan gips eindeloos gerecycleerd worden. Het is die techniek die More Circular gebruikt om de designlampen Archy te produceren. In de toekomst volgen nog andere interieurobjecten.

More haalt de gipsresten zelf op bij lokale stukadoors. Daar zijn ook de stukadoors tevreden mee, want zij besparen op hun afvalfactuur.

Het idee van More is ontsproten aan het brein van ondernemer Marten van Leeuwen: hij werkte ooit nog in de afvalsector, zag hoeveel bruikbaar materiaal dagelijks op het stort belandt, en ging aan de slag om daar iets aan te doen.

More Circular wil ook andere designers aan het denken zetten over hoe ze gipsresten (en andere stromen) opnieuw kunnen inzetten.

In samenwerking met More Circular geeft intsite.be drie circulaire lampen weg! Geïnteresseerd om er ook eentje te winnen? Surf dan snel naar intsite.be om de wedstrijdvraag te weten te komen. 

GERELATEERDE DOSSIERS