Doorzoek volledige site
27 februari 2019

Kick-off event Cluster Smart Buildings in Use

Illustratie | WTCB

Cluster Smart Buildings in Use is een initiatief van het WTCB en de Vlaamse Confederatie Bouw, en brengt vooruitstrevende bedrijven samen om innovatieve oplossingen te zoeken om onderhoud en beheer van gebouwen te digitaliseren. Benieuwd hoe je onderhoud en beheer van gebouwen slimmer kan aanpakken met nieuwe technologieën? Op zoek naar inspiratie? Of wil je netwerken met de andere leden, op zoek naar de juiste partners om jouw innovatief idee in de praktijk om te zetten? Kom dan naar het kick-off event op 21 maart in De Krook in Gent

Gebouwen worden alsmaar complexer om te onderhouden en te beheren. Nieuwe technologieën kunnen helpen om de steeds hogere verwachtingen van de gebruiker in de lossen, en tegelijk de totale levenscycluskost onder controle te houden. Denk maar aan performante software (FMIS, BIM), integratie van sensoren, Internet of Things (IoT), nieuwe business modellen (DBFM, product-dienst-systemen), …

Om bedrijven te ondersteunen bij hun digitaliseringsproces, wil de cluster Smart Buildings in Use samenwerking en kennisuitwisseling stimuleren. Hiervoor zullen diverse studiedagen en workshops georganiseerd worden. Alles start met het kick-off event op 21 maart.
 

Kick-off event

Hoe kunnen slimme technologieën het onderhoud en beheer van onze gebouwen efficiënter maken? Hoe kunnen we het gebruikscomfort maximaliseren? Welke rol kunnen sensoren en Artificiële Intelligentie spelen?

Het evenement gaat door in De Krook in Gent. Naast een architecturale parel, is dit een lab voor slimme technologie: het gebouw zit vol met meer dan 300 sensoren die o.a. de luchtkwaliteit meten. Wat kunnen we met al deze data doen om de gebruikservaring te verbeteren?
 

Programma

Inleiding
Jef Lambrechts, VCB
Bart Ingelaere, WTCB

Voorsteling van de nieuwe cluster Smart Buildings in use
Ruben Decuypere, WTCB

Wanneer Artificiële Intelligentie toepassen voor predictief onderhoud van gebouwen?
Jan Verhasselt, Yazzoom

Het nieuwe Microsoft-kantoor: voorbeeld van smart office
Johan Torfs, Microsoft

Meten is weten, sensoren voor slimme monitoring
Maarten Durie, Zensor

Smart Spaces in de Krook
Erik Mannens, IMEC/UGent
 

Inschrijven kan via deze website