Doorzoek volledige site
06 maart 2019

Vent-Axia Svensa: slimme ventilatie met geurdetectie

Illustratie | ©Ventilair Group

Ventilair Group Belgium pakt uit met zijn tweede slimme ventilatieoplossing voor de renovatie van onder andere badkamer en keuken. De Vent-Axia Svensa is een erg stille ventilator, die niet enkel de vochtige lucht uit de woning verwijdert, maar eveneens komaf maakt met allerhande geuren. 

Bij slechte lucht wordt er meteen gedacht aan te veel vocht en de daarbij horende schimmels. Een nog directere link die gelegd kan worden, is die tussen schadelijke geur en luchtkwaliteit. Geur is door onze zintuigen sneller waarneembaar, waardoor de bewoner graag direct de lucht ververst krijgt. 

 

Minimaal elektrisch verbruik

Svensa is de eerste decentrale afvoerventilator met drie sensoren in één, die zowel geuren, vocht als aanwezigheid kan detecteren. Bij de waarneming van een verhoogd vochtniveau of verontreinigde stoffen in de lucht, toert de ventilator automatisch en gestaag op. Svensa maakt amper geluid en het elektrisch verbruik blijft minimaal. 

De ventilator is krachtiger dan traditionele badkamerventilatoren. Daarom kan hij overal worden toegepast waar geen plaats is om ventilatiekanalen te voorzien. Minimaal vijf tot tienmaal de lucht verversen in de ruimte doet hij zonder moeite, zelfs bij behoorlijk wat kanaalwerk en buitenafwerking. 

 

Unieke touchscreen 

Visueel heeft de Svensa een eigenzinnige, rechthoekige, strakke vorm, met een extra glanzende afwerking. Aan het toestel kan ook magnetisch een vlakke designcover bevestigd worden. Bij aanraking lichten kortstondig een aantal toetsen op via het unieke touchscreen, waarmee de gebruiker de slimme functies rechtstreeks op het toestel kan bedienen. 

De Svensa verbindt via Bluetooth met de Vent-Axia Connect App voor Android en iOS, waarbij extra functies voor planning, instelling van intensiteit en prestatie beschikbaar worden gemaakt.  

GERELATEERDE DOSSIERS