Doorzoek volledige site
13 maart 2019 | JOYCE VANDAMME

Ontspanning op maat in The Cloud Club

Illustratie | René van Dongen
Illustratie | René van Dongen
Illustratie | René van Dongen
Illustratie | René van Dongen

The Cloud Club is een nieuwe, bijzonder ludieke bar op Eindhoven Airport. Het speelse interieur speelt in op de nood aan ontspanning voor reizigers die net de stress van de check-ins en veiligheidscontroles hebben doorstaan. Ze kunnen er de tijd doden tot boarding time.

Zowel op macro- als op microniveau was het concept bij de ontwikkeling volledig gericht op de reis van de bezoekers van de luchthaven. The Cloud Club ligt aan airside, hetgeen betekent dat je de beveiliging, paspoortcontrole, bagage check-in, enzoverder moet passeren voordat je de bar bereikt.

In de hoofden van veel mensen is dat erg stresserend. Pas als alles achter de rug is, zullen mensen het gevoel hebben dat ze op vakantie gaan. Dat is precies het gevoel waarop The Cloud Club wil reageren. Alle zorgen liggen achter je, hier begint het aangename deel van je reis.
 

Strategische inrichting

Op microniveau is er veel onderzoek gedaan om te komen tot de best mogelijke inrichting. Die werd zo gepositioneerd dat het onmogelijk is om voorbij te wandelen zonder geconfronteerd te worden met alle goodies. Vandaar de diagonale oriëntatie van de lay-out. Voorbijgangers stoten letterlijk hun hoofd tegen The Cloud Club, terwijl bezoekers zich van nature binnen en buiten bewegen.

Lees verder op intsite.be