Doorzoek volledige site
09 januari 2012 | RUBEN WAGEMANS

Isover brengt kwaliteitslabel voor na-isolatie van spouwmuren op de markt

ISOVER, producent van isolatiemateriaal, brengt een kwaliteitslabel voor de na-isolatie van spouwmuren op de markt: YELLO by ISOVER. Daarvoor gaat het een partnership aan met verschillende aannemers.
ISOVER, producent van isolatiemateriaal, brengt een kwaliteitslabel voor de na-isolatie van spouwmuren op de markt: YELLO by ISOVER.  Daarvoor gaat het een partnership aan met verschillende aannemers.

Na-isolatie van spouwmuren is de laatste jaren een erg populaire techniek om oude woningen in één klap energiezuiniger te maken. Via een verfijnde inblaastechniek brengt men glaswol in de nog niet geïsoleerde spouwmuur. Glaswol ademt, neemt geen vocht op en voorkomt zo dat vocht via de buitenmuur tot de binnenmuur doordringt. Het materiaal is tevens brandveilig en akoestisch isolerend.

Volgens een onderzoek van Ugent zijn ongeveer een miljoen Belgische woningen in aanmerking voor zo’n na-isolatie van de spouwmuren. Een goed geïsoleerde ‘schil’ (dak, ramen en muren) is nochtans een conditio sine qua non voor een energiezuinige woning.

Met het kwaliteitslabel YELLO by ISOVER speelt de isolatieproducent in op de vernieuwde regelgeving omtrent na-isolatie. Vanaf 1 januari 2012 geeft de Vlaamse Overheid namelijk een premie van €6 per vierkante meter voor na-isolatie. Het kwaliteitslabel geeft de zekerheid dat de na-isolatie conform de technische vereisten gebeurd, want enkel dan kan de klant in aanmerking komen voor een premie.