Doorzoek volledige site
21 maart 2019

Uitgebreid raamassortiment biedt esthetische en functionele mogelijkheden

Hoofdrolspeler op de beursstand van Batibouw: een vier en een halve meter hoog stalen vierkant met 38 individuele raamcomposities. Illustratie | © Finstral
Het kloppende hart van de beursstand: de Finstral Planner-balies in vier dimensies. Illustratie | © Finstral

De Zuid-Tiroolse raamfabrikant Finstral presenteert, naar aanleiding van zijn 50-jarige jubileum, een uitgebreid modulair raamassortiment. Veeleisende opdrachtgevers en planologen hebben bij het individuele raamontwerp heel wat esthetische en functionele mogelijkheden.

De modulaire raamsystemen van het Zuid-Tiroolse bedrijf maken bijna elke materiaalcombinatie mogelijk, van kunststof en aluminium tot glas, hout en het innovatieve duurzame materiaal ForRes. Van zinkgeel aluminium tot elegante eikenhouten kozijnen – aan de ideeën van architecten en opdrachtgevers zijn er geen grenzen gesteld. 

 

Innovatieve en duurzame oplossingen.

Daarnaast biedt het familiebedrijf nog meer mogelijkheden. Bijvoorbeeld de vensterwand FIN-Vista. “Onze oplossing voor grote glaspartijen neemt afscheid van de klassieke profielcontouren. In de plaats daarvan bieden we een raamwandsysteem, dat modulair functioneert”, aldus Joachim Oberrauch, kaderlid bij Finstral.

FIN-Vista valt op door zijn slanke verschijning, brede waaier aan kleuren en materialen, optimale isolatiewaarden en een verrassend eenvoudige montage. Bovendien kunnen alle mogelijke openingstypes van het Finstral-assortiment, van ramen over voordeuren tot schuif- en vouwdeuren, probleemloos in de raamwand geïntegreerd worden.

 

Nova-line

Nog een blikvanger: ramen in de Nova-line-uitvoering, waarbij het vleugelkader bedekt is met glas dat op de achterkant geëmailleerd is. Finstral behoort sinds 2001 tot de pioniers van deze moderne look voor raamvleugels. Bij de nu getoonde variant met combinatievleugel en stolp toont het bedrijf opnieuw een oplossing, die geen enkele andere fabrikant tot nu toe heeft kunnen bieden. “Deze oplossing hebben we bedacht tijdens de renovatie van een hoogbouw in Augsburg die als historisch waardevol gebouw beschermd wordt. De opdrachtgever wilde het uiterlijk van de grote glaspartijen behouden, maar met onderhoudsvriendelijke zonwering, topgeluidsisolatie en comfortabele opening van de raamvleugels een echte opwaardering van zijn eigendom bewerkstellingen”, vertelt Joachim Oberrauch over de ontstaansgeschiedenis van dit raam.

Als ideale aanvulling op schuifdeuren presenteerde Finstral ook de ventilatievleugel Vent: een kader dat van binnenuit geopend wordt en aan de buitenkant gevuld is met een insectennet en stabiele lamellen van het innovatieve materiaal ForRes. Dit maakt ventilatie mogelijk, zonder dat er bladeren, katten of andere indringers naar binnen kunnen. Door de lamellen is de openstaande vleugel van buitenaf niet zichtbaar – en ook de schuifdeur ernaast blijft gesloten.

 

Perfect advies bij de Finstral Planner-balies.

Zoals in elke Finstral-showroom waren de Finstral Planner-balies ook op de beursstand het kloppende hart. Elk van deze vier balies geeft informatie over de ontwerpmogelijkheden van het raam door middel van displays en talrijke voorbeelden: van buitenaf, in het midden, binnen en rondom. Finstral verhuurt de balies inclusief een jaarlijkse update aan zijn partners. Meer dan 200 daarvan zijn al verkrijgbaar in Europese speciaalzaken, en in 2019 komen daar nog eens 100 sets bij.

“Onze Finstral Planner-balies maken deel uit van ons studioconcept voor showrooms. Wij vinden namelijk dat ramen gepland moeten worden, zoals men dit bij keukens al lang doet: tijdens een bezoek aan de showroom. De feedback van speciaalzaken en opdrachtgevers is echt heel goed”, aldus Verena Oberrauch, sales manager voor België en Zwitserland, die het idee achter de Finstral Planner-balies uitlegt.

 

Creativiteit zoekt expressie: het nieuwe Finstral-magazine F_02.

Finstral presenteerde zijn nieuwe magazine F_02 net op tijd voor de beurs en het 50-jarige jubileum van het bedrijf. Onder de titel 'Creativiteit zoekt expressie' biedt het inspiratie voor opdrachtgevers en architecten. Op 148 pagina's vertellen talrijke reportages, interviews en essays door en met materiaalexperten, kunstenaars en architecten over de wisselwerking tussen verschillende materialen en hun effect. Indrukwekkende fotogalerijen van gebouwen in heel Europa tonen hoe Finstral hoge structurele eisen in esthetische oplossingen omzet.  

 

Altijd alles van één hand.

Alle producten en materialen van Finstral worden in eigen productiefabrieken ontwikkeld en geproduceerd. “Als je iets goed wilt doen, doe je het best zelf. Daarom ontwikkelen, extruderen en verwerken we alleen onze eigen profielen. Daarom hebben we twee eigen fabrieken voor de productie van isolatieglas en een eigen houtverwerkingsfabriek. En daarom openen we ook nog een eigen aluminiumcoatingfabriek in Borgo Valsugana”, vertelt Joachim Oberrauch over de bijzonderheid van het Zuid-Tiroolse bedrijf. “Altijd alles van één hand en het meeste uit eigen hand. Dat is de voorwaarde voor onze claim op perfecte ramen: design zonder functionele compromissen.”

GERELATEERDE DOSSIERS