Doorzoek volledige site
21 maart 2019

Sterke materialen voor de binnenafwerking AZ Alma

Illustratie | © Siniat

AZ Alma in Eeklo is een regionaal ziekenhuis met 110 artsen, 1250 medewerkers, 125 vrijwilligers en 513 bedden, aanvankelijk nog verdeeld over de campussen in Eeklo en Sijsele. Een nieuwbouw moet deze twee campussen vanaf 2017 verenigen. Voor de binnenafwerking werd zo'n 125.000 m² Hydropanel gebruikt van Siniat. De staalconstructie in het Atrium krijgt een vuurvaste beschermlaag met Prégyfeu-A1. Beide sterke, hoogwaardige Siniat materialen.

Voor de afwerking van de binnenwanden werd gekozen voor de vezelcementplaat Hydropanel. Met slechts 12mm kon men de gewenste sterkte en stootvastheid bereiken, iets wat niet mogelijk geweest was met traditionele wandplaten waarbij men meer dan één plaat nodig heeft.

Een ander voordeel is dat men dankzij Hydropanel voor de bevestiging van allerlei zaken geen extra versteviging op de achterzijde hoefde aan te brengen. Tweemaal tijdwinst dus.

Voor het brandveilig maken van de stalen structuren in het Atrium werd gebruik gemaakt van Prégyfeu-A1. Deze gebruiksvriendelijke plaat levert namelijk al bij 12,5 mm een goede brandweerstand op. De keuze voor hoog performante, tijdsbesparende materialen heeft bijgedragen aan een vlotte installatiefase.

GERELATEERDE DOSSIERS