Doorzoek volledige site
10 april 2019

Hoogste toren van West-Europa op Deense platteland

Illustratie | Dorte Mandrup Arkitekter
Illustratie | Dorte Mandrup Arkitekter
Illustratie | Dorte Mandrup Arkitekter

Met een hoogte van 320 meter wordt de Bestseller Tower in het Deense dorpje Brande, een ontwerp van Dorte Mandrup Arkitekter, de hoogste toren van West-Europa. De bouwvergunning is in maart goedgekeurd door het lokale bestuur.

De hoogste toren van West-Europa staat momenteel in Londen: the Shard, met zijn 307,5 meter hoogte, naar een ontwerp van Renzo Piano. Dat record wordt over enkele jaren dus wellicht verbroken door de Bestseller Tower in Denemarken.

De wolkenkrabber omvat een hotel, conferentieruimte, winkels en kantoren als deel van een ‘dorpcomplex’ van gebouwen rond de basis van de toren. Ontwikkelaar Bestseller is een Deens modebedrijf dat zijn hoofdkwartier in Brande heeft, een dorpje van amper 7.000 inwoners. Het bedrijf zal ook een winkel uitbaten op de site.

‘We hebben het plan opgevat vanuit een passie en interesse voor architectuur en een visie om een uniek gebouw te creëren als nieuw hoofdkwartier’, aldus Anders Krogh, projectmanager bij Bestseller. Het bedrijf koestert de ambitie om Bestseller Tower klimaatpositief te maken.