Doorzoek volledige site
11 april 2019 | NIELS ROUVROIS

Boekhandel met een duurzaam karakter

Illustratie | M-INT
Illustratie | M-INT
Illustratie | M-INT

Gezellig, origineel, werelds en karaktervol. Dat waren de vier steekwoorden waarmee interieurbureau M-INT aan de slag ging voor het interieurontwerp van de boekhandel Novelle in Kortrijk. “Duurzaamheid stond niet op de prioriteitenlijst, maar we hebben de opdrachtgever toch kunnen overtuigen van de meerwaarde”, vertelt Hanna Meskens van M-INT.

“De klant kwam naar ons met de vraag om een huurruimte in te richten voor de verkoop van boeken”, legt Hanna Meskens uit. “Dit gecombineerd met een zithoek om iets te drinken en een plek voor het organiseren van kleine lezingen en signeersessies om klanten aan te trekken.” De gewenste uitstraling was gezellig, origineel, werelds en karaktervol. “Duurzaamheid vond ze niet belangrijk, want daar is iedereen mee bezig en het zou volgens haar geen concurrentieel voordeel opleveren.”

Nearly new books

Aan de hand van enkele oefeningen en een uitleg over zowel maatschappelijke trends als consumententrends slaagde M-INT er toch in om de klant te overtuigen van het belang van duurzaamheid. Hanna Meskens: “Omdat je er een steeds groter wordende doelgroep mee aanspreekt. Maar we moesten wel een stap verder gaan dan enkel materiaalgebruik met een natuurlijke uitstraling. De combinatie van inzichten in de circulaire economie met de vragen ‘wat doet een klant voor hij/zij een boek koopt?’ en ‘wat gebeurt er met het boek nadat het gelezen is?’, bracht ons op het idee om een hoek te voorzien met nearly new books.”

Lees verder op intsite.be

GERELATEERDE DOSSIERS