Doorzoek volledige site
11 april 2019

Tijdloze kleur en glans voor luchthavenparking

Illustratie | © Joris Ide

Omdat EuroAirport Basel Mulhouse Freiburg met steeds meer verkeer (8 miljoen reizigers in 2017) werd geconfronteerd, was een nieuwe parking noodzakelijk. Het projectvoorstel van de firma Gagnepark werd geselecteerd vanwege de fraaie architectuur en de kwaliteit van de voorgestelde oplossingen. Gagnepark koos Joris Ide als partner om dit project tot een goed einde te brengen vanwege zijn deskundigheid op het gebied van esthetische en technische geveloplossingen.

De parking biedt plaats aan maar liefst 2.700 plaatsen, verdeeld over zes verdiepingen.

Joris Ide werd geconfronteerd met enkele uitdagingen tijdens de uitvoering. Op basis van de standaardprofielen en -overlappingen moesten de experts van Joris Ide rekening houden met een speciaal door de architect ontworpen vorm. Deze heeft een regelmatige, trapeziumvormige golf die op gestructureerde wijze het profiel van Joris Ide volgt.

Door de brandveiligheidseisen als gevolg van meer dan 50% perforatie werd de bewerking technisch ingewikkelder, terwijl de architect dit aspect in het hele DNA van het project wilde accentueren. 

Er werd gekozen voor een specifiek geperforeerd profiel van Joris Ide Façade, bestaande uit Aluzinc® Florelis (S280GD, 0,75mm). De totale oppervlakte bedroeg 12.000 m². 

Dit specifieke gevelprofiel tooit deze parking met een lichtdoorlatend omhulsel dat alle ruimte laat voor creativiteit.

GERELATEERDE DOSSIERS