Doorzoek volledige site
11 april 2019

Het uiterlijk van hout met de kracht van beton: HardiePlank® gevelbekleding

Illustratie | © James Hardie

Op zoek naar veelzijdige, onderhoudsvriendelijke en weerbestendige panelen met een natuurlijk en mooi uiterlijk? HardiePlank® gevelbekleding van James Hardie® is een systeem dat al bij miljoenen woningen wereldwijd is toegepast om ze te beschermen en aantrekkelijk te maken. 

HardiePlank® gevelbekleding is gemaakt van vezelcement, is een vrijwel onverwoestbaar en onderhoudsarm product dat onbrandbaar is A2-s1,d0 (RF1 conform VKF) en bovendien bestand is tegen UV-straling, insecten, rot, schimmel en extreme weersomstandigheden. Zo komt dit gevelproduct voor van pas in de soms grillige weersomstandigheden in de Benelux. 

 

Eenvoudig monteren en onderhouden

De duurzaamheid en de kleurvastheid van het product HardiePlank® gevelbekleding bewijzen zich al decennialang in uiteenlopende klimaten (van Alaska tot Australië).

De ColourPlus™ Technology coating die in de oven op bekledingen en sierlijsten aangebracht wordt, hoeft namelijk niet geschilderd te worden en kan heel gemakkelijk met alleen maar zeep en water schoongemaakt worden. Daarbij verbleekt deze coating niet. En dat terwijl de planken slechts 8 mm dik zijn.

Vergeleken met andere vezelcement gevelbekleding is HardiePlank® gevelbekleding dan ook handzamer en makkelijker verwerkbaar. Dankzij speciaal gereedschap is er bijvoorbeeld geen cirkelzaag nodig - en dus geen elektriciteit en stof - en kan één persoon de montage uitvoeren (dat scheelt tot 48% installatietijd), wat uiteraard aanzienlijk scheelt in de arbeidskosten. Dat financiële voordeel wordt nog eens vergroot door de sowieso concurrerende prijsstelling.

De verwerking van de HardiePlank® gevelbekleding wordt gedemonstreerd in deze video.

 

Flexibele designmogelijkheden (kleurenpalet van 21 kleuren en 2 oppervlakstructuren)

Kies de uitstraling die u wenst met houtnerfstructuur (CEDAR) voor een authentieke uitstraling, of met gladde oppervlakstructuur (SMOOTH) voor een moderne uitstraling.

GERELATEERDE DOSSIERS