Doorzoek volledige site
11 april 2019

Voordeursysteem Magnetude®: vele mogelijkheden, te combineren met nieuwe reeks deurtrekkers

Illustratie | © Harinck
Illustratie | © Harinck
Illustratie | © Harinck
Illustratie | © Harinck

Als de gevel het visitekaartje van een woning is, dan kan een mooie, veilige voordeur daarbij niet ontbreken. Dat beseffen ze bij Harinck, specialist in aluminium- en pvc-deurpanelen, maar al te goed. Zo is er het voordeursysteem Magnetude®: de deurpanelen worden hierin namelijk niet verlijmd op het binnenpaneel – zoals bij klassieke systemen – maar ze worden geplaatst via een magneetprincipe. Dat biedt de plaatser tal van voordelen: tijdwinst, proper werk, geen kans op beschadiging, besparing op materiaal als ontvetter en schuurmiddel.

Met dit systeem kan de bewoner heel gemakkelijk de deurpanelen laten wisselen. De vakman plaatst heel snel en eenvoudig een nieuwe afdekplaat met het gewenste design op de vleugel. 

Is er sprake van schade aan de panelen? Dan is het niet nodig de hele deur te vervangen, maar alleen het beschadigde element.

Het systeem is omwille van de opbouw erg inbraakbestendig: stel dat iemand met slechte bedoelingen erin slaagt de buitenplaat te verwijderen, dan staat hij of zij nog steeds voor een klassiek deurpaneel dat met de glaslat vastzit in de glassponning.

De deur een beetje opfleuren naar aanleiding van een bepaalde gelegenheid kan heel gemakkelijk, want decoratie (kerstkransen, Halloween-spullen, verjaardagsboodschappen …) wordt met een magneet op het buitenblad bevestigd zonder de deur te beschadigen.

Klemmende deuren – een gevolg van het gevreesde bimetaaleffect – zijn dankzij Magnetude® verleden tijd, omdat bij verwarming alleen de buitenzijde van de deur uitzet. Het binnenpaneel, waar de scharnieren en het slot op zitten, trekt niet krom, waardoor de deur niet kan gaan knellen. Zelfs niet als de temperatuur zou oplopen tot 90°.

 

Goede grip

De Magnetude®-deuren kunnen perfect gecombineerd worden met de nieuw reeks deurtrekkers. Deze zijn niet doorgaand bevestigd, wat er concreet op neerkomt dat de binnenzijde van uw deur een perfect egaal vlak is, dus zonder visueel storende elementen. Het lijkt misschien voor velen onopvallend, maar een mooie deur en een bijpassende deurknop bepaalt mee de sfeer en uitstraling van een woning. En toch wordt er zo weinig aandacht aan besteed.

Voor elke woonstijl vind je bij Harinck een passende, weerbestendige deurtrekker op maat van elke woonstijl. Zo is het mogelijk om de voordeur een stijlvol uiterlijk mee te geven. Dankzij hun moderne technologie kan je jouw deurtrekker zonder enige schade eenvoudigweg veranderen.

GERELATEERDE DOSSIERS