Doorzoek volledige site
18 april 2019

Gebouwen beschermen met Weather Defence

Illustratie | © Siniat

Met Weather Defence heeft Siniat een gipsplaat die het mogelijk maakt om een gebouw snel en efficiënt wind- en regendicht te maken: de plaat hoeft immers niet bekleed te worden met een regen- of windscherm en kan op zichzelf de blootstelling van de weersinvloeden aan – tot 12 maanden lang. Bovendien verloopt de plaatsing als een trein dankzij zijn lichte gewicht. Dat maakt van Weather Defence de ideale plaat voor lichte constructies zoals hout- en staalskeletbouw.

Weather Defence kent een innovatieve opbouw. Zo bestaat deze buitenplaat voor het binnen(spouw)blad uit:

  • een sterk gehydrofobeerde gipsplaat, versterkt met glasvezel;
  • een dubbelzijdige hydrofobe bekleding, die stevig aan de innovatieve kern bevestigd is en die bestaat uit een mengsel van zowel organische als anorganische vezels. Bovendien is de bekleding geïmpregneerd met een speciale coating.

De Weather Defence plaat vormt een ideale gevelschil voor lichtgewicht structuren in houten staalskelet. De plaat is daarnaast geschikt als bescherming van de achterliggende isolatie van traditionele muren in metselwerk. Weather Defence hoeft niet afgedekt te worden met een regenscherm, dankzij een hoge weerstand tegen weersinvloeden: de plaat weerstaat probleemloos een blootstelling tot 12 maanden vooraleer de gevelbekleding wordt geplaatst. 

Daarnaast verzekert de plaat een goede luchtdichtheid door zijn hygrothermische en dimensionale stabiliteit. Dat alles betekent dat er geen regen- of windscherm meer nodig is, wat zorgt voor een mooie kostenbesparing.

 

Betere brandveiligheid

De plaat beschikt over een brandreactieklasse A1 alsook het brandbeschermingsvermogen K2 10/30, waardoor de onderliggende lagen van de gevel niet bijkomend moeten worden beschermd tegen brand – zelfs niet bij een gevelbekleding in hout!

 

Moeiteloos geplaatst

Weather Defence laat zich snel en eenvoudig plaatsen. De plaat is veilig en snel op maat te snijden zoals een gewone gipsplaat. De plaat is eenvoudig te verplaatsen door zijn relatief lichte gewicht. Bij montage is voorboren ook niet noodzakelijk om de plaat vast te schroeven. Indien gewenst kan de plaat ook bevestigd worden met nagels of nieten. 

De toepassingen van Weather Defence zijn dankzij zijn eigenschappen erg breed. Weather Defence kan gebruikt worden in een geventileerde spouw, achter een licht gevelbekledingsproduct, maar kan evengoed worden toegepast achter traditioneel metselwerk. Daarnaast kan de plaat gebruikt worden als steunplaat voor ETICS en andere isolatiesystemen voor de buitengevel. De isolatie wordt dan mechanisch bevestigd in de plaat of op de plaat gelijmd.