Doorzoek volledige site
24 april 2019

BOZAR zoekt architecten voor kunstenaarsresidentie

“Vierwindenbinnenhof”, Tervuren 1955-56, Arch. Willy Van der Meeren & Léon palm Illustratie | © WVDM Archives, Coll. A & D 50

Ben je beeldend kunstenaar, architect, schrijver of performer? Woon je in de Europese Unie en ben je gefascineerd door architectuur en de opwaardering van het erfgoed? Dan is het volgende initiatief echt iets voor jou. 

BOZAR (België), de Università degli Studi di Napoli - Federico II (Italië) en de Fundació Mies van der Rohe (Spanje) lanceren een oproep voor een kunstenaarsresidentie in zes moderne huizen in Europa. Het gaat om privéwoningen met een bijzondere architectuur, zelden toegankelijk voor het publiek en waarvan de gewezen bewoners bevoorrechte getuigen waren van het culturele leven van de 20e eeuw.

Jouw taak? Tijdens een residentie van twee weken nadenken over de volgende vraag: “Hoe kan een hedendaags kunstenaar bijdragen tot de bescherming en opwaardering van Europees architecturaal erfgoed?”

Stel je kandidaat en stuur vóór 30 april 2019 jouw antwoord en kritische mening over de vraag in het Engels naar artistsinarchitecture@bozar.be.
Meer info vind je hier