Doorzoek volledige site
21 februari 2012 | MARIJKE MARIS

Keramische gevel van Hunter Douglas met Sun Control

Arie W. Groeneveld van Hunter Douglas bespreekt voor de camera van Architectura.be een keramische gevel gecombineerd met hun Sun Control systeem. Dit creëert een efficiënte zonnewering zonder aan het integrale uitzicht van het gebouw te raken. Bovendien kan 62% van het energieverbruik in een gebouw positief beïnvloed worden door het gebruik van zonvolgsystemen.
Arie W. Groeneveld van Hunter Douglas bespreekt voor de camera van Architectura.be een keramische gevel gecombineerd met hun Sun Control systeem. Dit creëert een efficiënte zonnewering zonder aan het integrale uitzicht van het gebouw te raken. Bovendien kan 62% van het energieverbruik in een gebouw positief beïnvloed worden door het gebruik van zonvolgsystemen. Een voorstelling op de vakbeurs Gevel 2012:


'We staan hier bij één van onze nieuwigheden voor 2012. Wij zijn producent van zonneweringsproducten en Sun Control systemen. Dit is een keramische gevel, eenvoudig geïntegreerd met zo'n systeem. De gevel is opgebouwd uit een standaard keramische plaat en wij hebben er onze techniek van beweegbare zonneweringsplaten in verwerkt. Je kan ze zelf bedienen. Het geheel wordt ook aangesloten op een systeem dat de stand van de zon volgt, gekoppeld aan de gevel van een gebouw. Op die manier krijg je een optimale zonnewering en behoudt het gebouw een complete, integrale look'.