Doorzoek volledige site
28 mei 2019 | EMILY NEES

Saudi-Arabië bouwt reusachtig paviljoen voor wereldtentoonstelling

Saudi-Arabië bouwt volop aan een paviljoen van twee voetbalvelden groot. Het project ‘Window tot he Future’, naar het ontwerp van Boris Micka Associates, fungeert als expositieruimte tijdens de wereldtentoonstelling Expo 2020 in Dubai. Het paviljoen fungeert als een zogenaamd venster op de toekomst, dat het gastvrije karakter van het land, zijn erfgoed en onuitputtelijke wilskracht symboliseert.

Reflecterend

Het rechthoekige, reflecterende paviljoen, is zo ontwerpen dat de bezoekers van Expo 2020 het meteen herkennen. Een pad leidt hen doorheen het project. De tentoonstellingsdisplays benadrukken de openheid van het land tegenover de bedrijven en toeristen, maar ook de wens om betere banden te creëren en samen te werken met andere landen. Volgens de organisatoren werpt de expositie dan ook een blik op de evolutie die het k-Koninkrijk heeft doorgemaakt.

“Het paviljoen biedt bezoekers de kans om het erfgoed en de cultuur van het land te leren kennen”, vertelt Reem Al Hashimy, staatsminister voor Internationale Samenwerking van de Verenigde Emiraten en directeur-generaal van het Dubai Expo 2020 Bureau. “Tegelijkertijd laten we zien hoe onze regio samenwerkt om te zorgen voor een betere toekomst.”

 

Ambitie

"Dit innovatieve ontwerp weerspiegelt de vastberadenheid van het Koninkrijk om de belofte van een ambitieuze natie waar te maken. Ook geeft het de boodschap van partnerschap met de wereld weer”, vertelt Mohammed Al Tuwaijri, minister van Economie en Planning van Saoedi-Arabië en voorzitter van het Comité van Toezicht voor de deelname van het Koninkrijk aan de Expo 2020 in Dubai.

De bouw van het paviljoen startte begin februari 2019. Ondertussen hebben 190 landen hun deelname aan Expo 2020 bevestigd. De expo start in oktober volgend jaar en duurt bijna zes maanden.

GERELATEERDE DOSSIERS