Doorzoek volledige site
30 april 2019

Matrix: geoptimaliseerd energieplatform met plafondverwarming

Illustratie | © Infralia
Illustratie | © Infralia

Op Architect@Work presenteert Infralia Matrix: ​​een energieplatform waarmee energiedistributie en -verbruik worden geoptimaliseerd. Het platform integreert plafondverwarming en biedt allround ruimtelijke oplossingen.

De Matrix is ​​opgebouwd uit meerdere autonome modules, zoals plafondverwarming, led verlichting, audio, beveiliging, luchtverversing en regeling van de luchtkwaliteit. Een of meer van deze modules  kunnen vrij worden geselecteerd en eenvoudig in het Matrix-systeem geïntegreerd tot een multifunctioneel netwerk. De Matrix stuurt deze modules dan alleen of in groep aan.

 

Energiebesparing

Aangedreven door de allernieuwste technologieën focust Matrix op energiebesparing. Dankzij zijn innovatieve algoritme kan Matrix een ruimte opdelen in meerdere kleine virtuele verticale ruimtes, die elk als onafhankelijke ruimte worden gezien.

Energiestromen worden snel overgedragen tussen de verschillende virtuele ruimtes. Dit resulteert in een gerichte en regionale energievoorziening, en het vermindert energieverspilling in niet-target gebieden.

Matrix zorgt voor een directionele, positionele en rationele beheersing van de energievoorziening, verbetert het ruimtegebruik en de elektrische veiligheid, en laat toe om te besparen op de materiaal- en arbeidskosten. Afhankelijk van de omgeving en de voorkeur van de gebruiker, zijn meer dan een dozijn modules beschikbaar met selectieve functies voor allerlei behoeften.