Doorzoek volledige site
30 april 2019

Innovatie, kracht en stabiliteit in één systeem

Illustratie | © Solidor

Snel en efficiënt een kwalitatief terras aanleggen? Daarvoor lanceert Solidor op Architect@Work een modulair draagsysteem met een ultradun aluminiumprofiel: Structusol.

Solidor verwierf al bekendheid met uitgesproken lage terrasdragers. Met Structusol zet het bedrijf nog meer in op gebruiksgemak: er zijn immers geen beperkingen qua tegelformaten of legpatronen. Het systeem is makkelijk toepasbaar in zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten. Hellingen of oneffenheden worden weggewerkt, wat resulteert in een snelle en comfortabele plaatsing.

Resultaat? Een uiterst stabiele onderstructuur. Gebruik de verschillende verbindingsstukken voor een vlotte opbouw en de handige voegstukken voor een beter watermanagement. De stabiliteit wordt verzekerd door blindklinknagels. De geïntegreerde thermoplastische rubbers beperken contactgeluiden en zorgen voor extra grip. Op deze manier haalt Solidor het maximum uit kunststofproducten.

 

Size does matter

16 millimeter, meer ruimte heeft Structusol niet nodig. De ultradunne draagstructuur is vooral handig bij renovaties, waar elke millimeter telt. Hoe dunner de constructie, hoe meer opties voor de terrasbekleding. “Structusol kan moeiteloos grote tegelformaten de baas, is bijzonder duurzaam en zelfs herbruikbaar”, aldus Henri Dejans van Solidor.

 

Ultra performant

“Net zoals bij onze terrasdragers zweren wij bij kwaliteit en stabiliteit. We kozen voor aluminium draagstructuren om te komen tot een lichte en vooral sterke basis. Met een lengte van 2,40 meter, zijn ze handig te transporteren en op maat te verzagen. Het modulaire systeem is uitgerust met verschillende verbindings- en voegstukken. Het plaatsen van tegels in verschillende formaten, zowel in halfsteensverband als in wildverband, verloopt vlot. De open voegen met een constante breedte voeren overtollig water snel af, dus is er geen risico op scheurvorming bij hoge of lage temperaturen.”

 

Circulair en duurzaam

Structusol staat garant voor een lange levensduur en een duurzame ondergrond. Niet alleen gaat de structuur onder de terrastegels langer mee, de tegels laten zich eenvoudig herstellen of vervangen én het systeem biedt gemakkelijk toegang voor onderhoud bij een probleem of lek. Het terras uitbreiden of verhuizen naar een nieuwe locatie? Dat kan!