Doorzoek volledige site
15 mei 2019 | EMILY NEES

LoCra levert raamafwerkingen en venstertabletten voor renovatie 103 woningen Ter Hilst

Raamafwerking en venstertablet LoCra Illustratie | © LoCra
Raamafwerking en venstertablet LoCra Illustratie | © LoCra
Raamafwerking en venstertablet LoCra Illustratie | © LoCra
Raamafwerking en venstertablet LoCra Illustratie | © LoCra
https://www.locra.be/nl/ Illustratie | © LoCra

Momenteel ondergaat de Hasseltse woonwijk Ter Hilst renovatiewerken naar het ontwerp van Architectenbureau Vantilt Houben. Daarbij worden het buiten- en binnenschrijnwerk gerenoveerd door bouwonderneming Mertens van Lommel. LoCra voorzag hiervoor de raamafwerkingen en venstertabletten. “We leverden de tabletten op maat, waardoor de aannemer 50 % heeft bespaard op de totaliteit van het aantal benodigde meters”, vertelt Lode Craenen, zaakvoerder van LoCra.

De nieuwe ramen kregen uitbekledingen van het uitgebreide assortiment van LoCra-interieur. De vochtwerende MDF(V313)-raamuitbekledingen hebben een harde densiteit en zijn overtrokken met een kunststof folie. De verschillende onderdelen van de raamuitbekledingen en muurlijsten schuiven in elkaar, waardoor een naadloze aansluiting ontstaat zonder voegen. Bovendien vertaalde het systeem zich in een snelle montage. In tegenstelling tot gewone MDF-afkastingen zijn hierbij geen extra schilderwerken nodig, het product was kant-en-klaar te plaatsen. Op termijn bestaat de mogelijkheid om de raamafwerkingen te herstellen of te schilderen, zonder ze te verwijderen.

Alle bestaande venstertabletten aan de binnenkant zijn vervangen door exemplaren van LoCra. “We leverden de tabletten op maat, waardoor de aannemer 50 % heeft bespaard op de totaliteit van het aantal benodigde meters”, vertelt Lode Craenen, zaakvoerder van LoCra. De opdrachtgever koos voor de Lignodur®venstertabletten topline LD 36 in de kleur freestone.

 

Naadloze aansluiting venstertablet op muurlijst

Lignodur®, een samenstelling van hout en kunststof, is een gepatenteerde grondstof ontwikkeld begin jaren 80. De toplaag van het composiet tablet is voorzien van een hoogwaardige en robuuste laminaat folie. “Het materiaal bood bij de raamrenovatie twee belangrijke voordelen ten opzichte van de klassieke raamtabletten in natuursteen.”, meent architect Vantilt. “Bij het plaatsen van de raamkastingen liep het raamtablet door onder de lijsten van de kastingen, wat heeft gezorgd voor een meer verzorgde afwerking. Aan de zijkanten kon het tablet makkelijk 5 tot 7 cm breder zijn dan de raamopening, zonder dat het risico op afbreken bestond.”

“Een tweede belangrijk voordeel was dat de dikte van het raamtablet dezelfde dikte had als de bestaande venstertabletten. Het verwijderen van oude tabletten resulteert meestal in lichte beschadigingen. Dankzij LoCra hebben we dat kunnen voorkomen”, zegt Vantilt. Zo zijn bijvoorbeeld alle bestaande tegels in de keukens toch behouden.

 

Uitgebreid assortiment

Net zoals bij dit project biedt LoCra voor bijna elke renovatie een oplossing. Mocht het standaardprogramma ontoereikend zijn, kan LoCra modellen op maat maken. Het assortiment beschikt ook over de nodige afwerking voor rolluikkasten en gordijnkasten.

GERELATEERDE DOSSIERS