Doorzoek volledige site
11 maart 2012 | LIESBETH VERHULST

Derbigum bouwt grootste zonnedak van Zwitserland

Derbigum, een Belgisch bedriijf gespecialiseerd in energiebesparende en -producerende dakbedekkingsmaterialen, installeerde in 2011 de grootste fotovoltaïsche zonnepanelencentrale van Zwitserland voor SIG (Services Industriels de Genève) op de hallen van Palexpo, gelegen naast de luchthaven van Genève. Deze nieuwe centrale zal instaan voor het stroomverbruik van 1.200 huishoudens en telt 30.000 vierkante meter aan zonnepanelen.

Derbigum, een Belgisch bedriijf gespecialiseerd in energiebesparende en -producerende dakbedekkingsmaterialen, installeerde in 2011 de grootste fotovoltaïsche zonnepanelencentrale van Zwitserland voor SIG (Services Industriels de Genève) op de hallen van Palexpo, gelegen naast de luchthaven van Genève. Dit project is het resultaat van een samenwerking tussen Derbigum Energies, SIG en Palexpo rond één gemeenschappelijk doel: de productie van hernieuwbare energie in Genève opdrijven.
De daken van de hallen van Palexpo bieden plaats aan 15.000 zonnepanelen en bedekken een oppervlakte van 30.000 vierkante meter. Om dit gewicht te kunnen dragen werd de dakstructuur verstevigd, waardoor het plafond nu ook bij grote evenementen een zwaardere belasting aankan.
In totaal wordt bijna 80% van de beschikbare dakoppervlakte van de vier hallen van Palexpo gebruikt, wat een totaal geschat vermogen van 4,2 MWp oplevert. Deze nieuwe centrale zal instaan voor het stroomverbruik van 1.200 huishoudens. 

 

GERELATEERDE DOSSIERS

GERELATEERDE ARTIKELS