Doorzoek volledige site
22 mei 2019 | LIESBETH VERHULST

Maak de beste kleurkeuzes met COLOUR it.-applicatie van Axalta

Illustratie | Axalta Coating Systems

Axalta Coating Systems heeft een digitale tool ontwikkeld waarmee ontwerpers met behulp van een virtuele oppervlaktecoating eenvoudig kleuren kunnen kiezen voor architectuur en design. De COLOUR it.-applicatie gebruikt het volledige spectrum aan RAL-kleuren, met verschillende glansniveaus en afwerkingen. De applicatie omvat bovendien een groot aantal door Axalta ontwikkelde kleurtinten en effecten, waarvan sommige zijn ontwikkeld in samenwerking met architecten. 

De kleurstelling van gevels, structuurelementen, vensters, deuren en andere elementen in de architectuur doet het belang van het object uitkomen, creëert identiteit, of brengt het object in harmonie met de omgeving. Axalta Coating Systems ondersteunt architecten en ontwerpers met een uitgebreid assortiment aan poederlakken voor alle toepassingen.
 

Virtueel coaten in alle kleuren en effecten

Met COLOUR it. heeft Axalta een innovatief en uniek digitaal hulpmiddel. De applicatie maakt het mogelijk om oppervlakken en objecten virtueel te coaten, in verschillende kleurtinten en met diverse glansniveaus, structuren en effecten. “De gebruikers kunnen zelf een reeks objecten oproepen, gaande van gevels tot verlichting en meubilair, en die lakken in een kleur naar keuze. Om een volledig beeld van de coating te krijgen kunnen ze de objecten bijvoorbeeld draaien, van iedere kant bekijken en uitvergroten. Door de realistische weergave van de gecoate oppervlakken geeft de applicatie een goede indruk van het gekozen effect of de kleurtint. Gebruikers kunnen zoeken op code, kleur, sfee of simpelweg browsen doorheen onze volledige collectie”, aldus Sally Put, marketing manager bij Axalta Coating Systems.


Overal beschikbaar

Deze handige online applicatie is geheel gratis en is dankzij het adaptieve ontwerp platformonafhankelijk beschikbaar op de meest uiteenlopende apparaten. Op smartphone, tablet of computer, de COLOUR it.-applicatie is overal te gebruiken. Het scala aan objecten om te coaten en het beschikbare kleurenpalet worden voortdurend uitgebreid.


Kleurstaalservice

Om nog beter te beoordelen hoe uw favoriete coatings er in het echt uit zullen zien, kan u met de COLOUR it.-applicatie gebruikmaken van de kleurstaalservice. De kleurtinten worden snel en gratis toegestuurd op een formaat van 7,5 x 15 cm. In de Colour Experience Room van Axalta in Lummen kunnen ontwerpers bovendien rekenen op professioneel advies van kleurexperts.